La Cabanya, el mercat de creadors locals de l'Anoia i una ruta d'aparadors al Bruc

Dimecres, 2 de desembre de 2020

Creativitat i entorn rural, una alternativa de compra sostenible per Nadal

La Cabanya és un esdeveniment que inclou un mercat d’artesans i creadors locals i una ruta d’aparadors creatius amb l’objectiu de promocionar el sector artesanal de la comarca de l’Anoia i quatre dels seus municipis: Sant Martí de Tous, La Llacuna, Copons i El Bruc.

22 i 23 de desembre de 16 a 21h se celebrarà un mercat d’artesans a la Casa del Teatre Nu a Sant Martí de Tous. Hi participen una trentena de artesans i creadors de disciplines diverses: ceràmica, tèxtil, joieria, cuir, fusteria, il·lustració, entre d’altres. Aquesta varietat de productes de producció artesanal oferiran una alternativa de compra sostenible i local, una aposta per trencar amb el consum massiu i poc respectuós amb el medi ambient. Una compra original, on cada producte és únic, creat sense pressa i amb un impacte positiu en el territori.

El mercat estarà acompanyat d’una ruta d’aparadors creatius entre els quatre pobles participants que tindrà lloc del 6 de desembre al 10 de gener. Aquests espais expositius mostraran obra de més de quaranta artesans i creadors de la comarca. Una forma diferent de conèixer el territori rural, ple de racons per descobrir i, al mateix temps, creadors i artesans locals.

Aquestes accions s’inclouen dins d’Anoia en Transició, un projecte innovador que fomenta i difon l’artesania contemporània i treballa per potenciar el territori rural com a font de riquesa cultural, patrimonial i paisatgística i com a generador d’oportunitats. Una acció promoguda i impulsada per aquestes quatre municipis, la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Anoia i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.

La Cabanya tindrà quatre edicions anuals repartides en cada un dels municipis que formen el projecte. La convocatòria d’aquesta primera edició ha estat un èxit amb una cinquantena de participants en alguna de les accions.

El disseny del cartell de l’esdeveniment ha estat realitzat pel dissenyador igualadí Xavier Mula, en paraules seves ens explica que ha volgut mostrar amb aquesta proposta gràfica “en la imatge que he realitzat per La Cabanya, volia representar un espai de comunitat, un espai màgic, de creació, d’art, on hi passen coses i que alhora està connectat amb la natura, la nostra comarca i la cultura”.

La difusió de La Cabanya es realitza a través del canal online @lacabanya_anoia, on cada dia es descobreix alguna de les històries que s’amaguen darrera de cada un dels creadors i dels pobles que els acolliran durant aquesta campanya de Nadal. Una experiència de compra sense pressa i una manera de descobrir el territori més proper.
 

Mercat de productes artesanals

  • 22 i 23 de desembre de 16.00 a 21.00h
    Consulta el PDF amb el catàleg de productes que es poden comprar

 

Una ruta d’aparadors creatius
Sant Martí de Tous, la Llacuna, Copons i el Bruc

  • Del 6 de desembre de 2020 al 10 de gener de 2021

 

Pots trobar més informació del que passa a La Cabanya a instagram @lacabanya_anoia

 

Darrera actualització: 18.12.2020 | 11:24