Comunicat de l’Ajuntament del Bruc davant dels nous canvis que afecten el consultori local

Dijous, 21 de de gener de 2021 a les 10:00

Davant dels Canvis organitzatius que es van anunciar ahir 20 de gener per part de l'Institut Català de la Salut (ICS) (Atenció Primària Costa Ponent) expressem el següent:
 

 1. No acceptem la reducció de l’atenció mèdica a un metge en horari de matí. 
  Des d’abans del inici de la pandèmia, hem expressat amb prou claredat que calia recuperar els serveis mèdics i sanitaris que teníem i que vam veure reduïts en el context de la pandèmia. 
   
 2. Exigim tenir dos metges (com tenim assignats) amb horari d’atenció al Bruc de forma que es pugui atendre adequadament a la població del Bruc.
  És inacceptable dir-li a la població que pot triar un altre metge a Collbató o a Esparreguera, amb el que aquesta opció suposa d’haver-se de desplaçar per rebre atenció mèdica, especialment per a persones que no tenen mitjans propis de transport.
   
 3. Reclamen que el servei de pediatria sigui adequat a les necessitats de les famílies del Bruc.
  Les famílies del Bruc tenen dret a rebre els serveis mèdics en condicions adequades. És inacceptable que el Govern redueixi la prestació de serveis sanitaris a la nostra població. 
   
 4. Rebutgem la política sanitària consistent en reduir serveis sanitaris de proximitat amb una actitud de fets consumats i unilaterals. 
  Hem tingut ocasió d’expressar-li a la Consellera Vergés que el model sanitari que ens cal és un model de proximitat. Amb les mesures que es van anunciar ahir, es confirma que les autoritats sanitàries volen convertir el nostre consultori en un servei de matins.

  Com li vam comunicar a la Consellera i com repetides vegades li hem dit a les autoritats sanitàries, rebutgem aquest model de gestió sanitària que ens volen imposar i que, a més, en cap moment han negociat amb aquest Ajuntament.

  Com hem fet fins ara, utilitzarem tots els mitjans al nostre abast per restablir els serveis sanitaris anteriors a la pandèmia tal i a exigir que es faci efectiu el compromís que vam obtenir de les autoritats sanitàries el darrer mes de desembre.


 

Darrera actualització: 21.01.2021 | 10:07