S’inicia l’exposició de les llistes provisionals del Cens Electoral per a les Eleccions Municipals del 28 de maig de 2023

Dijous, 6 d'abril de 2023 a les 00:00

El dia 10 d'abril s'inicia el període de consulta del cens electoral. La consulta del cens electoral es podrà fer del 10 al 17 d'abril de 2023, ambdós inclosos.

El dia 3 d’abril de 2023 es va publicar la convocatòria d'eleccions municipals pel 28 de maig al BOE i el 4 d'abril de 2023 va començar oficialment el període electoral. En aquests moments ja es pot demanar el vot per correu.

El proper dilluns 10 d'abril comença el període d'exposició pública del cens electoral. El cens es va tancar el dia de febrer de 2023 i inclou les variacions padronals comunicades fins el 30 de gener. Es podrà consultar i presentar reclamacions del dia 10 d’abril fins el 17 d'abril, ambdós inclosos.

La consulta de les llistes electorals provisionals es pot realitzar presencialment i de forma individual a l'Ajuntament del Bruc, prèvia acreditació amb el DNI, passaport o permís de conduir, en horari de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i dimecres a la tarda de 16 a 19 h (dilluns dia 10 d'abril l'Ajuntament romandrà tancat).

La consulta del cens electoral també es pot fer en línia mitjançant el sistema Cl@ve o utilitzant un certificat electrònic a l'enllaç de la seu electrònica del Instituto Nacional de Estadística.

En cas de reclamació, s'haurà de presentar dins termini establert (del 10 al 17 d'abril) i haurà d’anar acompanyada d'identificador i volant de residència.

Per altra banda, l'Oficina del Cens Electoral envia a cada elector i electora una targeta censal que conté les dades actualitzades de la inscripció en el cens electoral, de la secció i la mesa en què correspon votar. La targeta censal té un caràcter merament informatiu i no serveix per identificar-se en el moment de votar.

Quan comença la campanya electoral?

Les dues setmanes de campanya electoral seran del 12 a 26 de maig. L'endemà, el 27, és la jornada de reflexió.  

Entremig, el 23 de maig, quan faltin cinc dies per a la cita amb les urnes, és la data límit per publicar o difondre sondejos electorals.

 

Darrera actualització: 06.04.2023 | 12:08