Se celebra la 1a Nit de l’Esport del Bruc amb el reconeixement dels i les millors esportistes del Bruc 2022

Dijous, 23 de febrer de 2023 a les 00:00

El passat 17 de febrer es va celebrar per primera vegada una cerimònia dedicada íntegrament a l’esport del Bruc a on es van repartir vuit premis a esportistes i entitats bruquetanes i es van projectar vídeos d'imatges esportives del Bruc des del anys 80 fins a l’actualitat

El bruquetà Jordi Plans, locutor de ràdio Flaixbac, va ser el mestre de cerimònies d’aquesta primera celebració de l’esport al Casal Familiar.  Amb aquest event, es pretén reconèixer l’esport local, en especial a les persones, entitats i organitzacions que promouen l’esport al poble el darrer any i visibilitzar tota la feina feta per moltes de les entitats del poble que han treballat i treballen per promoure l’activitat física en general per a qualsevol edat i condició.

En aquesta ocasió, aquesta festa de l’esport va tenir quatre parts. En primer lloc, es va fer una breu benvinguda i presentació institucional de l’acte. En nom de l’Ajuntament del Bruc, va parlar l’Alcaldessa del Bruc, Bàrbara Ortuño Escriu, i el Regidor d’Esports en Cristian López Mondejar i la Coordinadora de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona, la Teresa Sambola Ferré, que va assistir en nom del Diputat de l’Àrea de la Diputació de Barcelona, en David Escudé.

A continuació, les persones assistents van poder gaudir de la xerrada sobre el què aporta l’esport de la mà d’en Pol Makuri Redoland Garcia, un atleta olímpic d’elit de l’esquí de fons i les curses de muntanya d’Igualada que va participar en els darrers Jocs Paralímpics de Beijing. La xerrada “Créixer amb la diversitat funcional i l’esport” va oferir al públic una perspectiva personal del què pot arribar a aportar la pràctica esportiva a les persones, sigui quina sigui la seva condició física.

Seguidament, es van projectar dos vídeos que recollien fotografies de temàtica esportiva. Una primera part amb fotos i imatges històriques des dels anys 80 d’activitats esportives col·lectives promogudes per entitats bruquetanes com els Amics de la Bicicleta del Bruc, Esports Bruc i Peons del Bruc i fotografies de les activitats que es van realitzar des de l’Escola El Bruc per promoure l’esport des de ben petits dintre del marc del Pla Català de l’Esport. El segon vídeo va recollir les fotografies que els veïns i veïnes del Bruc ens han fet arribar practicant alguna activitat física aquests darrers cinc anys, a on vam poder gaudir de la varietat i la vitalitat d’aquest poble, des dels petits als més grans.

Una primera entrega de premis als i les millors esportistes del Bruc 2022

La darrera part de la cerimònia va ser la més esperada i emocionant. L’entrega de premis als i les millors esportistes del 2022 estava dividia en quatre categories: als tres millors esportistes fins a 18 anys, als tres millors esportistes de més de 18 anys, a la carrera esportiva 2022 i a l’entitat per la seva activitat 2022 en la promoció de l’esport. Els premis els van atorgar el jurat de l’event que estava format per quatre persones vinculades amb l’esport i de reconeguda experiència, tan en la promoció de l’esport, la seva pràctica amateur com en l’organització i coordinació d’entitats esportives. La Mònica Mañá, la Susana Palomo, en Joan Vidal i en Miquel Rafa van escollir els guanyadors en base a les persones que s’han presentat omplint el formulari d’aquesta primera edició de la Nit de l’Esport.

En la categoria jove, va guanyar la gimnasta d’artística de 8 anys, Aina Sánchez Ollé, la corredora de BMX, motocròs i supermotard d’11 anys, Laia Cobo Carbonero, i el jugador professional de futbol sala i membre de la selecció espanyola sub19 de futbol sala, Víctor Ramos Mora. En la categoria d’adults van rebre el premi en Sergi Conesa Sanchez, pel seu palmarés en enduro, l’escalador i alpinista Gerard Escriu Pedrosa per la seva activitat d’escalada del 2022, i en Francisco González Medina, conegut al poble com en Kiko, per la seva activitat com a corredor de fons. Tots ells i elles van recollir el seu premi entregat pels membres del jurat, l’alcaldessa, el regidor, la coordinadora de Diputació i pel conseller d’esports del Consell Comarcal de l’Anoia, en Rafel Galván, que van pujar a l’escenari per a l’entrega. A continuació es va anunciar l’entitat premiada, el Club Cilista Bruckers, que ha coorganizat diverses competicions de diferents modalitats del ciclisme que han posat El Bruc al mapa del ciclisme de Catalunya i està promovent el circuit de BTT a la zona esportiva .

Reconeixement a la carrera esportiva d’en Jose Manuel Grandero Lorca

Per decisió del jurat, el premi a la carrera esportiva 2022 va anar a mans d’en Jose Manuel Granadero Lorca. El jurat va valorar, no només la seva llarga carrera esportiva en l’alta competició de les curses de fons i de muntanya a nivell individual,  si no tot aquell talent i coneixement del rendiment esportiu que ha posat al servei de la promoció de l’esport a nivell local i la seva tasca d’entrenador de corredors i corredores de totes les edats. De fet, ha aconseguit que la pista de córrer de la zona esportiva sempre estigui visitada per atletes del Bruc i dels pobles del costat que segueixen els seus entrenaments.

Entre els seus millors resultats hi ha la victòria en el Campionat de Catalunya de 10 quilòmetres del 1999, el de mitja marató del 2007, i en el de curses de muntanya del 2010. A escala estatal va ser tercer classificat en el Campionat d'Espanya de marató el 2007, i a escala internacional fou campió del món de curses de muntanya (Buff Skyrunner World Series) per equips amb la selecció catalana els anys 2005 i 2006. També és entrenador del Club Atlètic Abrera. Altres proves en les quals ha fet podi han estat la clàssica Pujada Igualada-La Tossa de Montbui del 2009, quedant en primera posició, o la Marató del Mediterrani del 2007, en la qual va quedar en tercera posició.

En Jose Granadero és un veritable entusiasta de l’esport i al llarg dels anys ha mostrat una gran inquietud per aprendre i entrenar a altres corredors i corredores. S'ha format i es segueix formant cada dia per a exercir aquesta tasca d'una manera òptima, experimenta, estudia i aplica la seva experiència i passió amb tots els seus atletes. La seva humilitat i la seva passió fa que posi el mateix esforç i interès a l’entrenament i formació de nens i nenes i a persones que s’inicien en aquest esport com a atletes d’elit.

Aquest premi el va entregar en Pol Makuri Redoland Garcia, un campió entregant el reconeixement a un altre.

Sabem que hi ha molt talent esportiu al Bruc i esperem que el proper any, un cop celebrada aquesta primera edició, incrementi la participació a tots els nivells!

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 23.02.2023 | 22:45