Reunió dels municipis de l’A2 del tram Abrera-El Bruc

Dimarts, 29 de de juny de 2021 a les 00:00

Els alcaldes i regidors d’urbanisme dels ajuntaments d’Abrera, Esparreguera, Collbató, els Hostalets de Pierola i El Bruc es van reunir el passat dimarts 22 de juny per parlar sobre l’estat actual del projecte de millora i ampliació de l’A2 de l’eix Abrera-Igualada

El passat dimarts els responsables polítics dels municipis afectats pel projecte de millora i ampliació de l’A2 en el tram que va d’Abrera al Túnel del Bruc van reunir-se per parlar del projecte de reforma i ampliació de l’A2 i van compartir informació sobre les afectacions que aquesta reforma té en els àmbits municipals respectius, segons les darreres informacions disponibles.

La trobada es va realitzar a Abrera i hi van participar, com a representants dels cinc municipis, els alcaldes Jesús Naharro (Abrera), Miquel Solà (Collbató), i Gerard Parcerisas (Els Hostalets de Pierola) i l’alcaldessa del Bruc, Bàrbara Ortuño i els regidors d’Urbanisme Rogeli de la Cruz (Esparreguera), Enric Canela (El Bruc), Josep Estradé (Collbató) i Jordi Parcerisas (Els Hostalets de Pierola), així com els responsables tècnics d’urbanisme Guillem Sanz (Esparreguera) i Antoni Muñoz (Abrera).

El projecte de reforma i ampliació de l’A2 és un projecte que es va posar sobre la taula el 2017. Des d'aleshores, s’han realitzat diferents reunions per parlar sobre les afectacions territorials i municipals. Des del Bruc, s’ha reclamat als representants del Ministerio informació i coordinació amb els ens locals, així com l’estudi de les alternatives de mobilitat del transport de camions per l’AP7, una alternativa que esdevindrà especialment rellevant gràcies al proper alliberament dels peatges de l’A7.

L’alcalde d’Abrera, en Jesús Naharro, va parlar sobre els eixos viaris i connexions pendents de resoldre que afecten el terme municipal d’Abrera, com són les connexions de la B-40 amb la C-55 i l’A2, que enllaçaran grans nuclis de població del Vallès amb el Baix Llobregat i el sud de l’Anoia, connexions que poden modificar la mobilitat en àmbits tan importants com són el laboral en tot aquest territori.

La trobada va ser valorada com a necessària i positiva per part dels participants i se’n derivaran accions conjuntes en breu.

Darrera actualització: 29.06.2021 | 13:03