Preocupació al Bruc per la manca de pediatres als caps dels nuclis petits

Dimarts, 30 de gener de 2024 a les 00:00

Fa uns dies, el conseller de Salut, Manel Balcells, es va reunir amb diverses entitats municipalistes per explicar el nou model d'atenció pediàtrica en l'àmbit d'atenció primària. Aquest nou model vol concentrar els 79 equips d'especialistes pediàtrics en centres de referència situats a poblacions grans.
Els representants de la Federació de Municipis de Catalunya han transmès al conseller la disconformitat d'aquesta decisió, ja que provoca la pèrdua de proximitat de l'atenció primària a la població infantil. És una actuació que provoca que s'elimini el servei de pediatria a prop del 80% dels CAP i CL del territori.
Al Bruc ens deixaria sense servei pediàtric i encara és hora que se'ns informi on estaria el nostre centre de referència. Novament, un seguit de despropòsits que ens deixa a les poblacions més petites en una situació progressiva de pèrdua constant de serveis en l'àmbit sanitari.

Des de l'Ajuntament del Bruc expressem el nostre total i frontal rebuig envers aquestes resolucions que suposa prendre decisions sense consultar ni tenir presents les realitats dels petits municipis.

Darrera actualització: 31.01.2024 | 08:57