Origen Montserrat, el mercat del Parc Rural del Montserrat

Dilluns, 13 de març de 2023 a les 00:00

FESTA DE LA PRIMAVERA DEL MERCAT ORIGEN MONTSERRAT

Aquest diumenge El Bruc acull la festa de la primavera amb l’oli novell montserratí del Mercat de pagès Origen Montserrat

Una desena de parades de productes de proximitat i d’activitats per a tots els públics difondran l’alt valor gastronòmic del Parc Rural del Montserrat

El proper diumenge 19 de març El Bruc celebra la Festa de l’Oli del Mercat Origen Montserrat, un mercat de pagès primaveral que comptarà amb diverses parades de productes de proximitat dels productors del Parc Rural del Montserrat i tot un seguit d’activitats que faran que la visita a la fira sigui una festa de la primavera del Parc Rural del Montserrat.

El Mercat estarà ubicat a la plaça del Pati de Can Casas; a partir de les 9h del matí quan es podrà gaudir d’un esmorzar de forquilla. Hi haurà activitats fins les 14h i s’hi podrà trobar una completa oferta de tota mena de productes de l’horta ecològica, a més de formatge, mató, oli i vi.

A més de les parades dels pagesos es presentarà el llibre de receptes “Sortim i cuinem” de la cuinera esparreguerina de cuina saludable Montse Batlle basat en les plantes i els fruits de l’entorn de la muntanya de Montserrat que inclourà un tast de les receptes del llibre. Durant tot el matí se celebraran activitats per a infants com ara manualitats amb fusta i pinta cares, un taller ambiental per aprendre a fer un hotel d’insectes i un concurs de tast d’olis on s’haurà d’endevinar de quina varietat local d’oliva es tracta. També es farà un taller exprés de macramé. A les 12h es podrà gaudir d’una ruta guiada per conèixer la influència del modernisme en la realitat rural del municipi, el “Llegat dels Casas”. Tot això amenitzat per la música de concert dels Bongo Beat (@losbongobeat) i d’un DJ que acompanyarà la matinal festiva del mercat. També es sortejarà un lot de productes del Parc Rural entre els compradors del Mercat.

El Bruc ja va acollir la primera edició del Mercat Origen Montserrat el 12 de juny del 2022, i se celebra trimestralment. A més d’aquesta edició del dia 19 de març per celebrar la festa de la primavera, es tornarà a celebrar el 11 de juny, coincidint amb la festa d’estiu. El Mercat també se celebra mensualment a Olesa de Montserrat els primers dissabtes de mes.

El mercat de proximitat Origen Montserrat s’inspira en els valors de sostenibilitat, i és per això que es té especial cura a l’hora de reduir embalatges, materials d’un sol ús i residus en general.

FESTA DE LA PRIMAVERA MERCAT ORIGEN MONTSERRAT
PROGRAMA D’ACTIVITATS
Plaça del Pati Can Casas, El Bruc

9:00 h
Esmorzar de Forquilla
Migas del pastor amb dos ous (més opció vegana), botifarra esparracada i tripa de bacallà.

10:00 h
Concurs de tastet d’olis. Regal d’un barret de palla als primers 50 participants
Pinta cares i jocs de fusta pels més menuts!

10:30 h
Presentació del llibre: SORTIM I CUINEM A càrrec de l’autora, Montse Batlle

10:45 h
Concert en directe de @losbongobeat

11:30 h
Taller de macramé. Taller exprés: clauer de macramé amb @estro.designs

12:00 h
Ruta del Modernisme. El llegat dels Casas

12:30 h
Taller d’hotel d’insectes. Construeix el teu propi hotel d’insectes amb @losnidosdedavid

13:30 h
Sorteig de productes. 1 lot de productes del Parc Rural de Montserrat

13:30 h
Sorteig del concurs de tastet d’olis. Anunci dels guanyadors del tastet d’olis de varietats locals

Durant tot el matí

DJ amenitzant el mercat.

Un mercat per difondre el valor gastronòmic de Montserrat

El mercat de pagès Origen Montserrat va néixer el passat mes de juny per difondre el valor gastronòmic dels productes de proximitat propis del Parc Rural del Montserrat, amb seu al Bruc (Anoia) i a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). A més de les parades de venda directa dels propis pagesos de la zona que ofereixen els seus productes d’alta qualitat, les festes del canvi d’estació fan que la visita al mercat sigui una experiència molt més completa, ja que durant tot el matí se celebren múltiples activitats per a tots els públics.

El mercat Origen Montserrat està organitzat pel Parc Rural del Montserrat amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments del Bruc i Olesa de Montserrat. Se celebra amb periodicitat mensual al municipi d’Olesa de Montserrat (cada primer dissabte de mes), i quatre vegades l’any es fa coincidir amb una gran Festa del canvi d’estació per tal que l’experiència de visita al mercat sigui molt més completa, tant a Olesa com al Bruc.

 

Darrera actualització: 13.03.2023 | 14:51

Imatges