Nou punt de recàrrega per a vehicles elèctrics i híbrids del Bruc

Dimecres, 3 d'agost de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament del Bruc té un punt de recàrrega doble per a vehicles elèctrics i híbrids al carrer Montserrat, al costat de Can Casas, que es pot utilitzar a través d’una aplicació. El punt és d’ús públic i ha estat utilitzat de manera gratuïta fins ara.

La darrera primavera, l’Ajuntament del Bruc va posar en marxa el punt de recàrrega per a vehicles elèctrics situat al carrer Montserrat, davant del parc infantil del Pla del Pinal.

Aquesta actuació s’inscriu dintre del projecte de Transició energètica de la legislatura i permet carregar dos vehicles simultàniament. Seguim treballant per promoure la descarbonització de l’economia, en aquest cas, en els desplaçaments. Són molts els cotxes que han estat fent servir el punt aquests darrers mesos. Com a tall d’exemple, durant el darrer mes de juliol es van fer 92 càrregues.

Per fer ús d’aquest servei, les persones usuàries s’han de registrar en una App gratuïta (IOS i Android). Hi ha tres formes de registrar-se, per facebook, via gmail o utilitzant un altre correu electrònic. Per finalitzar el registre s’ha de tenir em compte que s’ha de validar el correu electrònic de confirmació, s’ha d’introduir un o més d’un cotxe per poder carregar, i, en el moment del pagament, s’ha de posar el número de la targeta bancaria.

A partir d’aquest mes d’agost, es limitarà l’estona de càrrega a tres hores per tal de facilitar l’accés a les persones usuàries. Després d’aquests mesos de promoció en què no s’ha cobrat pel servei, també es començarà a cobrar la càrrega a 0.29 €/kWh a partir del dia 17 d'agost, un import regulat per la nova Ordenança Fiscal número 41, aprovada en el darrer ple del mes de juny.

El model i marca del punt és Poste eVolve Smart amb un tipus de càrrega mitja de 22 kW per cada connector. En funció de les característiques del vehicle i de la seva bateria es pot completar una càrrega en quatre o cinc hores. Per un cotxe utilitari elèctric d’uns 15 kWh/100km, amb una hora de càrrega, podrà recórrer aproximadament al voltant de 100 quilòmetres.

El preu total de l’obra és de 9.258,99 €, un cost que que ha estat subvencionat pel pla d’inversions de la Diputació de Barcelona, pel Catàleg de la Xarxa de Governs Locals de la Diputació i per la subvenció MOVES II de la Generalitat de Catalunya (1.650,63 €). Hi ha unes despeses de manteniment del punt de recàrrega de 1.299,60 € anuals.

Darrera actualització: 11.08.2022 | 09:43

Imatges