Millores a l'Escola El Bruc per aquest nou curs escolar

Dimecres, 8 de de setembre de 2021 a les 00:00

Aquest any l’escola d’infantil i primària del Bruc inicia un nou projecte de direcció, amb una proposta que adapta la manera de treballar a l’escola a les noves necessitats dels infants. Aquest projecte es basa en quatre eixos que l’equip va explicar a les famílies el passat mes de juliol, que són el Pedagògic, l’Estructural, la Comunitat i el d’Espais.

Tot i que el passat mes de juliol es va publicar la licitació pública del projecte de rehabilitació i ampliació de la nova escola, que adaptarà l’edifici i els seus espais a les necessitats definides per aquest projecte de la direcció del centre amb la participació de les famílies i l’Ajuntament, aquest estiu hem vist necessari fer unes actuacions en l’edifici per facilitar a l’equip de mestres el treball del dia a dia. Aquest estiu, l’Ajuntament del Bruc ha treballat en la millora dels espais per adaptar-los, entre altres necessitats detectades, als nous requisits dissenyats segons el projecte educatiu.

Aquestes millores s’han centrat principalment en el sanejament i la restauració d’aules --que també han donat una solució definitiva a les humitats del sostre de les aules--, la creació d’un nou espai de reunions del personal docent i d’atenció a les famílies, la creació d’un nou magatzem exclusiu per al personal de neteja i la creació d’un nou espai de consergeria. També s’han pintant diversos espais interiors i exteriors per millorar la imatge i sanejar els espais.

A més a més, tots els veïns i veïnes que passin per davant de l’escola podran gaudir del nou mural dissenyat pels mestres vinculat amb la tasca educativa del centre en la façana principal de l’edifici de primària i pintat pels artistes gràfics locals, DobleAart. Totes aquestes accions han estat portades a terme en col·laboració amb l’equip de mestres i amb la intenció educativa que aquests persegueixen.

Aquest agost també hem aprofitat per fer la instal·lació de les plaques fotovoltaiques d’autoconsum de 15 kW de potència al sostre de l’edifici de primària finançat per la Diputació de Barcelona. Amb la producció d’energia solar d’aquestes plaques es donarà energia al centre i es reduirà la petjada ecològica del nostre municipi

Aquestes millores ens apropen a l’objectiu comú per aconseguir l’escola que volem i somiem per al nostre poble. Volem agrair tots els esforços i dedicació de l’equip de l’Ajuntament i de l’equip de mestres, de les institucions com la Diputació i de les empreses que han treballat aquest estiu per fer possible aquestes millores abans de l’inici de curs.
 

Darrera actualització: 08.09.2021 | 15:53

Imatges

Mural Escola El Bruc acabat