L’Atenció Primària Costa Ponent adopta noves mesures per a una atenció segura post Covid-19

Dissabte, 30 de maig de 2020 a les 00:00

Nota de Premsa Oficial de l'Institut Català de la Salut

L’objectiu és promocionar la proactivitat amb el contacte telemàtic i fer l’atenció presencial pels casos que ho requereixin segons criteri clínic i emergències.

Durant la pandèmia, els centres d’atenció primària (CAP) del territori han fet l’atenció i el seguiment de més del 80% dels infectats pel coronavirus

A partir del dia 1 de juny s’inicia la descentralització de l'activitat presencial als CAP del territori, amb la prioritat d'oferir centres de salut segurs i una atenció amb seguretat. La situació de crisi sanitària de la Covid-19 ha obligat a tot el sistema sanitari i especialment a l’atenció primària a adaptar-se per donar resposta a la nova situació. En aquest nou escenari, es prioritzarà l’atenció i seguiment dels pacients de manera proactiva des dels CAP, es potencien les formules d’atenció telemàtiques i es demana a la ciutadania que només vagi presencialment als CAP si és realment necessari i els ho ha indicat un professional sanitari.

D’ara en endavant, per a una atenció segura i de qualitat, cal que la població es comuniqui primer amb el seu CAP de referència.

Com contactar amb el CAP per gestionar la petició?

 • Es pot enviar un missatge a través del web ics.gencat.cat
 • Al telèfon 933 268 901
 • Al telèfon del CAP de referència

 Per a urgències sanitàries: 

 • Al 061 CatSalut Respon 

Per a altres informacions:

En cas que els professionals sanitaris recomanin als pacients i usuaris una atenció presencial, cal seguir les següents recomanacions i mesures de seguretat especials: 

 • Cal anar al centre només si és necessari i si ho han indicat els professionals 
 • És obligatori l’ús de mascareta 
 • Els acompanyants només es permeten en casos imprescindibles 
 • Cal arribar a l’hora de la visita indicada, no abans 
 • Respectar la senyalització i les indicacions dels professionals 
 • Rentar-se les mans sovint 
 • Respectar la distància de seguretat (2 m)

Un paper clau 
Durant la pandèmia, l’atenció primària, que s’ha vist obligada a concentrar l’activitat assistencial en determinats CAP, ha tingut un paper determinant i clau. S’ha fet l’atenció i el seguiment de més del 80% dels infectats per la Covid-19, s’han atès les situacions d’urgència i emergència relacionades amb els casos de coronavirus i aquelles situacions no demorables. Així mateix, s’ha realitzat l’atenció domiciliària, el seguiment telefònic i s’ha donat un suport molt important a l’atenció residencial, als hospitals del territori, a centres sociosanitaris i l’assistència als hotels salut. En total, s’han realitzat des de l’atenció primària més de 17.000 PCR a l’àmbit dels professionals sanitaris, professionals de residències i residents. 

Ara mateix, amb la reducció del nombre de nous casos, l’atenció primària segueix sent àmbit d’atenció essencial, donant continuïtat al seguiment de nous casos, amb possibilitat de diagnòstic amb PCR en casos simptomàtics i contactes; amb el seguiment dels pacients crònics, en l’atenció domiciliària, l’atenció a les urgències i emergències i continua el suport als centres residencials.

Escenari descentralització activitat presencial Territori Baix Llobregat Nord 

Abrera
CAP Abrera. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Caps de setmana i festius de 8h a 20h al PAC Esparreguera. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

CL Santa Maria de Villalba. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Abrera. Caps de setmana i festius de 8h a 20h al PAC Esparreguera. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

CL Can Vilalba. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Abrera. Caps de setmana i festius de 8h a 20h al PAC Esparreguera. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Esparreguera
CAP Esparreguera. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Caps de setmana i festius PAC Esparreguera de 8h a 20h. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

CL El Bruc. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Esparreguera. Caps de setmana i festius PAC Esparreguera de 8h a 20h. Fora d’aquest horari a CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

CL Collbató. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Esparreguera. Caps de setmana i festius PAC Esparreguera de 8h a 20h. Fora d’aquest horari a CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Martorell 
CAP Martorell. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Caps de setmana i festius PAC Martorell de 8h a 20h. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. 

CL. Vila. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Martorell. Caps de setmana i festius al PAC Martorell de 8h a 20h. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

Martorell Rural 
CAP Sant Esteve Sesrovires. De dilluns a divendres de 8h a 15h. De 15h a 20h al CAP Masquefa. Caps de setmana i festius de 8h a 20h al PAC Martorell. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Atenció pediàtrica al CAP Masquefa. 

CAP Masquefa. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Caps de setmana i festius de 8h a 20h al PAC Martorell. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell 

CAP Gelida. De dilluns a divendres de 8h a 15h. De 15h a 20h al CAP Masquefa. Caps de setmana i festius de 8h a 20h al PAC Martorell. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Atenció pediàtrica al CAP Masquefa. 

CAP Sant Llorenç d’Hortons. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Masquefa. Caps de setmana i festius de 8h a 20h al PAC Martorell. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Atenció pediàtrica al CAP Masquefa. 

CL La Beguda. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Masquefa. Caps de setmana i festius de 8h a 20h al PAC Martorell. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Atenció pediàtrica al CAP Masquefa.

CL Castellví de Rosanes. De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Masquefa. Caps de setmana i festius de 8h a 20h al PAC Martorell. Fora d’aquest horari al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. Atenció pediàtrica al CAP Masquefa.

Pallejà 
CAP Pallejà. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Fora d’aquest horari, caps de setmana i festius al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. 

Sant Andreu de la Barca 
CAP Sant Andreu de la Barca. De dilluns a divendres de 8h a 20h. Fora d’aquest horari, caps de setmana i festius al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. 

CAP La Solana (Sant Andreu de la Barca). De dilluns a divendres de 8h a 20h al CAP Sant Andreu de la Barca. Fora d’aquest horari, caps de setmana i festius al CUAP Sant Andreu de la Barca o Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

 

La Direcció d’Atenció Primària (DAP) Costa Ponent 
La DAP Costa de Ponent ofereix serveis de salut de qualitat, resolutius i propers a la ciutadania a les comarques del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf, i a l’Hospitalet de Llobregat. Està formada per tres serveis d’atenció primària (SAP): Delta del Llobregat, Baix Llobregat Centre i Alt Penedès–Garraf–Nord. Inclou 70 centres d’atenció primària. Dona cobertura a més de 1,2 milions de persones de 68 municipis, d’una extensió total de 1.400 km2. La DAP Costa de Ponent, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans formen la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS.

29 de maig de 2020

Descarregueu-vos o consulteu la Nota de Premsa Oficial de l'Institut Català de la salut

Darrera actualització: 30.05.2020 | 11:48