L’Ajuntament del Bruc presenta l’informe en contra de la proposta de l’Avantprojecte de l’adequació, reforma i conservació de l’autovia A-2 en el tram d’Igualada-Martorell i l'estudi d'impacte ambiental del MITMA

Dimarts, 2 d'agost de 2022 a les 00:00

El passat divendres 22 de juliol l’Ajuntament del Bruc va presentar l’informe de l’Avantprojecte de l’A-2 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) publicat al BOE el dia 5 d’abril.

En aquest document de 57 pàgines, l’Ajuntament del Bruc exposa com la proposta que recull l’avantprojecte del Ministeri no demostra que amb aquesta reforma de més de 700 milions d’euros es compleixin les finalitats que persegueix com són oferir nivells de seguretat i de servei similars a les autopistes i autovies modernes, ni compleix els objectius generals definits per l’actual Llei de carreteres.

Segons la llei de carreteres vigent, una de les actuals prioritats socials és el disseny i execució de les infraestructures viàries sota el prisma de la mobilitat sostenible, cosa que implica aconseguir la major eficiència en la gestió i l’ús de la infraestructura existent abans d’ocupar més territori amb noves carreteres, així com la consideració de la intermodalitat en l’entorn de les aglomeracions urbanes i la compatibilitat de les carreteres amb la major defensa i protecció del medi ambient.

L’informe també inclou una valoració dels dèficits de l’estudi d’impacte ambiental i de la justificació de l’apartat de mobilitat. Al final de l’informe es detallen les afectacions concretes al municipi, com són les afectacions als veïns i veïnes, a les propietats, comerços i indústries i al medi natural de la proposta de traçat de l’avantprojecte.

Aquest informe ha estat elaborat per l’equip d’advocats i advocades del Fons de Defensa Ambiental, coordinat per l’advocat ambientalista Lluís Toldrà i s’afegeix a la presentació de les 68 al·legacions de veïns i veïnes que es van presentar al MITMA a mitjans del mes de juny.

Darrera actualització: 02.08.2022 | 14:26