La Festa Major del Bruc s’estrena amb un Punt Lila

Dijous, 12 d'agost de 2021 a les 00:00

Per primera vegada, la Festa Major del Bruc tindrà un Punt Lila per fer sensibilització i atendre les persones interessades en saber més sobre les agressions sexistes en entorns de lleure

Aquesta Festa Major es desplegarà, per primera vegada al Bruc, un espai dedicat a la informació i prevenció d’actituds sexistes durant la Festa. L’estand s’ubicarà en una carpa i se’l podrà trobar el dissabte 14 d’agost a la Plaça de Can Casas de 20:30 a 00:30h, en el transcurs dels actes de la Festa Major programats en aquest horari.

El Punt Lila, una iniciativa de la regidoria de joventut, és un espai de suport i seguretat per a la prevenció de l’assetjament, l’abús i les agressions sexuals, masclistes i LGTBI-fòbiques als espais públics. També és un espai d’assessorament i actuació en cas que es produeixi algun d’aquests fets, així com un punt d’informació envers la igualtat i la lluita contra les violències sexuals i LGTBI-fòbiques. Un espai, doncs, que obeeix a la necessitat de sensibilitzar la ciutadania i oferir un punt de seguretat i de confiança on es doni suport i acompanyament a les persones assetjades o agredides en els espais on es desenvolupin els actes de les festes.

La tasca principal del Punt Lila és vetllar pel compliment del protocol de seguretat contra violències sexuals en entorns d’oci de la Generalitat de Catalunya. Desenvolupa les funcions d’informar sobre la prevenció i les eines d’actuació davant d’una agressió masclista, així com la d’acompanyar la víctima en cas d’agressió. Aquest acompanyament es realitza en un espai reservat i íntim des d’on es fa la derivació de la víctima i/o l’acollida o acompanyament. Per altra banda, disposen d’un registre d’assetjament, abusos i agressions masclistes.

El Punt Lila no només es configura com un servei d’informació i atenció, sinó també com un “espai segur”, que esdevé una zona segura de punt de trobada amb els grups d’amistats si en algun moment de la nit les usuàries es queden soles o es despisten.

Aquest espai serà gestionat per dues professionals de l’Associació de Dones amb Empenta (DAE), des d’on facilitaran material informatiu, polseres, xapes, adhesius, bosses, així com flyers i quadríptics amb informació sobre la manera d’actuar en cas de presenciar o patir una agressió o assetjament, amb els telèfons d’emergències 112, d’atenció gratuïta i confidencial de 24h contra la violència masclista 900.900.120, així com el mateix telèfon de contacte amb l’estand lila durant els actes festius del poble 638.425.284. 
 

Darrera actualització: 12.08.2021 | 08:53