El Ple municipal del Bruc aprova un paquet d’ajudes per fer front a la crisi de la Covid-19 de 30.000 €

Dijous, 16 de juliol de 2020 a les 15:00

Ahir dimecres 15 de juliol, l'Ajuntament del Bruc va celebrar el tercer Ple telemàtic de la seva història que es va poder seguir en directe des del canal de youtube del consistori. Dos dels onze punts de l'ordre del dia van ser modificacions de crèdit per tal d'aprovar subvencions i ajudes destinades a afrontar les conseqüències de la crisi sanitària, social i econòmica causada per la Covid-19 per un valor de 30.000 €, que s'han tret de la partida de Festes i Cultura que aquest any no s'han dedicat a la Festa del Timbaler.

Amb aquestes dues aprovacions es destinen, per una banda, 12.000 € a una subvenció per la compra de llibres i equips informàtics escolars per alumnes empadronats al Bruc que vagin de P3 a 4t ESO. En el cas de l'escola El Bruc, el consistori compta amb la col·laboració en la gestió de l'AMPA. Aquesta subvenció pretén donar suport a aquelles famílies que hagin vist afectada la seva situació social i econòmica per la crisi sanitària i aquelles que ho necessitin. La subvenció serà per alumne i pot cobrir el 50% o el 80% de la compra dels llibres i el 70% de la compra del Chromebook dels alumnes de 1r ESO del IES Collbató. En el mateix ple es van aprovar els bases d'aquesta subvenció que es publicaran en breu en convocatòria pública. 

Els 18.000 € es destinen a pagar ajuts a aquelles famílies que hagin vist afectada la seva situació econòmica arrel de la crisi sanitària i es destinaran a targetes moneder per la compra d'alimentació, pagament de subministres de la llar i altres necessitats bàsiques. La gestió d'aquests ajuts la realitzarà el personal tècnic dels serveis socials de l'Ajuntament del Bruc sota sol·licitud,  ja sigui la treballadora social com l'educadora social. Per saber més, cal trucar al telèfon de l'Ajuntament, 93 771 00 06.

Aquestes mesures es van aprovar amb els vots a favor de Bruc Viu i EBET, únics partits assistents al Ple en el moment de la votació.

Aquestes dues mesures se sumen a altres accions de mitigació de les conseqüències de la crisi com són les classes de reforç i suport psicològic online per alumnes de 4t, 5è i 6è de primària i ESO i les activitats i propostes pels comerços i restaurants del poble, com són els seminaris d'estalvi i eficiència energètica del projecte del grup de transició energètica que s'han fet aquesta setmana i la proposta de promoció econòmica per a restaurants que presentarem en breu. Recordem que durant el confinament es van realitzar dos seminaris de 5 sessions d'estalvi energètic online i que podeu consultar al canal youtube del grup.

Darrera actualització: 16.07.2020 | 15:47