El Departament d’Educació presenta la proposta de l’avantprojecte guanyador de l’Escola El Bruc a la comunitat educativa del centre educatiu i a l’Ajuntament del Bruc

Dimarts, 31 de maig de 2022 a les 09:00

Dilluns 30 de maig va tenir lloc la presentació de la proposta guanyadora del projecte de reforma i ampliació de l’Escola El Bruc per part de l’estudi d’arquitectes guanyador. La directora del Departament d’Educació a la Catalunya Central, el seu equip tècnic i la representant d’Infraesturctures.cat van acompanyar els arquitectes en la presentació davant de l’equip directiu de l’escola, els i les mestres, els pares i mares del Consell Escolar i AFA i dels representants de l’Ajuntament del Bruc

L’estudi d’arquitectura Ensenyat-Tarrida va presentar la proposta del nou edifici de l’Escola El Bruc a la sala de plens de Can Casas. Aquesta proposta ha sigut la finalista entre més de 40 candidatures inicials i serà la base per elaborar el projecte executiu de les futures obres de reforma i ampliació de l’Escola del Bruc. Amb aquesta presentació, s’inicia el procés que finalitzarà amb la licitació de l’obra de construcció.

Aquest avantprojecte ha superat la darrera selecció entre les cinc propostes preseleccionades pel Departament. En destaca l’aposta per continuar utilitzant els materials constructius originals de l’edifici actual; per ampliar l’espai cap al carrer i cap al torrent, seguint la línia de l’edifici actual; per la continuïtat del pati actual que estarà al nivell del sostre del nou pavelló i pel fet que el disseny dels espais de l’escola hagi tingut en compte una execució en fases que permeti l’ús ininterromput de l’equipament durant el curs escolar.

Els arquitectes van presentar la proposta guanyadora i van exposar usos alternatius dels espais per a la consideració de l’equip directiu i de l’Ajuntament.

Les principals novetats són la construcció d’una façana en la línia del carrer i una entrada principal que donarà accés a l’edifici actual i al pati. Segons els plànols dels arquitectes, la nova cuina i menjador de l’escola estarà situada a l’entrada i a la dreta del pati actual mirant cap a Montserrat i en el lloc dels mòduls del menjador s’ampliarà l’edifici actual per acollir les aules del cicle infantil. El pavelló tindrà dos nivells que permetrà construir un escenari, una biblioteca i vestuaris. El sostre del pavelló tindrà una pista esportiva a l’aire lliure i entrades independents que garanteixin el seu ús independent fora de l’horari lectiu.

Propera sessió de treball amb els arquitectes

El proper mes de juny es planificarà una trobada amb tots els agents involucrats per acabar d’afinar les necessitats d’espais i serveis de l’escola per què l’estudi d’arquitectes pugui presentar el projecte bàsic la propera tardor i elaborar, així, el projecte executiu el més aviat possible a termini. Un cop finalitzi aquesta etapa, Infraestructures de la Generalitat elaborarà els plecs de la licitació que portarà a l’execució de les obres. Fem, així, un pas més que ens apropa a disposar d’una nova escola.

Darrera actualització: 31.05.2022 | 15:37

Imatges