El Bruc va celebrar una Festa Major d’estiu plena d’actes per a tots els veïns i veïnes

Dijous, 1 de setembre de 2022

Sota el lema de vibra, aquest any El Bruc va tornar a viure una Festa Major amb ball i sense mesures sanitàries extraordinàries. Els concerts i les activitats del programa festiu van tenir una alta participació, malgrat l’onada de calor del cap de setmana

La calor del dissabte amb l’activació del Pla Alfa 3 a l’entorn del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat no van impedir que aquesta festa tornés a ser una Festa Major com les d’abans del 2020. Tot i que l’alt risc d’incendis va obligar a cancel·lar el Correfocs del dissabte i a modificar el recorregut de la Bicicletada popular en el seu tram per dins de l’entorn del Parc Natural.

Els dies 12, 13, 14 i 15 del darrer mes d’agost, van concentrar els actes de la Festa Major del Bruc. El divendres dia 12, l’alcaldessa del Bruc, na Bàrbara Ortuño Escriu, i l’Hereu i la Pubilla del Bruc 2022, l’Etienne i l’Isis, van donar la benvinguda i van presentar en Gerard Borrell, el mag-còmic que va fer el Pregó de la Festa MajorAmb la plaça del Pati de Can Casas plena de gom a gom, en Gerard Borrell va fer un pregó ple de bon humor i anècdotes del poble i es va posar a tot el públic a la butxaca amb el seu espectacle Màgia en Família, a on van sortir a l’escenari persones del públic de totes les edats a participar en els seus trucs.

La nit va seguir amb el concert i el ball per a tots els públics de l’orquestra Aquarium, que va començar a les 22:30h i va acabar a les 3:20h. Aquest any s’ha seguit treballant per avançar l’horari d’inici de l’actuació de les orquestres i evitar així acabar la nit massa tard. 

El dissabte va ser un dia pels petits i els joves. La Holi Party i la Festa de l’escuma, l’obra de teatre de titelles Sota Sola de la companyia de teatre anoienca Ka-Teatre amb la bruquetana Maria Berengué i el concert de swing de MiratJazz, de rap del grup d’artistes del Montserratí del Bruclyn Fest, el reagge reivindicatiu d’Adala i el DJ Xinu que va acabar la nit amb música tecno van omplir d’estils i propostes la Plaça de Can Casas fins a les 4:30h. Les sardanes amb la Cobla Sabadell van fer ballar a tothom al Pati dels Tarongers de Can Casas, amb força, força calor malgrat començar ja avançada la tarda.

Per segon any, vam tenir l’assistència d’un Punt Lila durant la nit dels i les joves per sensibilitzar i atendre consultes sobre les actituds masclistes i comportaments d’assetjament sexual en els espais d’oci que té el suport de la Diputació de Barcelona i una Autocaravana GPS Mòbil per prevenir i reduir els riscos de consum d’alcohol i drogues amb el suport del Consell Comarcal de l’Anoia.

Per la tarda, els Geganters del Bruc van sortir fent sonar les gralles pel carrer del Bruc del Mig amb el Timbaler, l’Alfons i l’Eulàlia i els capgrossos. En aquesta ocasió i per sorpresa, hi va haver una retrobada dels tabalers de Foc Senglar que van afegir-se a la Cercavila fent ressonar el poble a ritme de batucada.

El diumenge per la tarda va seguir amb les propostes refrescants pels nens i nenes amb el Tubogan d’aigua al Bruc de Dalt i la Bicicletada popular acompanyada pels Bruckers que aquest any sí va arribar fins a la Vinyanova, a on es van tornar a repartir els 150 entrepans que va preparar la Comissió de Festes. 

Una mica més tard començava el Correbars del Bruc(@correbarsdelbruc) que aquest any ha tornat amb força a seguir la ruta dels bars pels carrers del Bruc amb les seves propostes de proves esbojarrades acompanyades de música amb una disco mòbil. Una activitat que sempre té molt èxit al Bruc.

Aquest any la companyia de teatre Per què no teatre? va fer una proposta de teatre d’esquetxos del Woody Allen. “Déu i altres peces” es va representar en dues ocasions a la sala del teatre Mateu Claramunt del Casal Familiar, amb un decorat auster, un vestuari de blanc i negre i un maquillatge molt cridaner que va concentrar tota l’atenció en el guió de comèdia punxant i àcida del cineasta neoiorquí.

Finalment l’orquestra Mitjanit va fer aixecar a tothom de la cadira amb la seva actuació de versions festives i reivindicatives. Amb un repertori molt ampli de molts estils ballables, la jove orquestra va compartir tota la seva energia a la plaça i fins i tot va fer sortir a arbitrar en una batalla de bàndols de la plaça a l’Engràcia Biarnés. Una nit amb la pista plena que va acabar amb l’espectacle de DJ Remember Dance Project  que va acabar d’esgotar les reserves de begudes del Bar de l’Associació de Defensa Forestal El Bruc (ADF El Bruc), que aquest any era la responsable de la barra de la Festa Major. La música va acabar a les 4 del matí.

El dilluns 15 d’agost, el dia de la festa de l’Assumpció de la Verge Maria va ser un dia de celebració més centrada en les persones grans del municipi amb la celebració del tradicional dinar d’homenatge a les persones grans a l’Hotel Bruc amb l’assistència de 135 persones, aquelles persones que tenen 75 anys o més aquest 2022 i els seus acompanyants. El matí va començar amb el campionat de petanca i va seguir a l’Església de Santa Maria del Bruc amb la celebració de la Missa del 15 d’agost acompanyada d’orgue. La tarda de teatre al Casal en aquesta ocasió tenia reservades unes cadires per a les persones grans que van voler seguir la festa del dinar.

La Festa Major va arribar a les darreres hores amb la XII Cursa Popular pel Bruc del Mig, aquesta vegada amb la participació de 125 persones inscrites des dels 3 anys als més veterans i veteranes que es van poder veure a la cursa dels séniors. A més de repartir uns lots Bruquetíssim entre els guanyadors i guanyadores sénior, es va fer el sorteig de dos vols en globus de la companyia Anoia Balloons que aquest proper setembre aixecarà el vol pel peudemont de Montserrat. 

Les Anxovetes i el cremat de les havaneres van tancar la festa a la Plaça del Carrer Parròquia. Una plaça completament plena va gaudir de la interpretació de les tres cantants de les Anxovetes, amb un repertori amb clàssics i novetats i una posada en escena molt especial, que va connectar molt bé amb les nombroses persones del Bruc i dels pobles veïns que van gaudir d’una vetllada a la fresca i d’un bon rom cremat. 

Volem donar les gràcies a la Comissió de Festes i a tots els veïns i veïnes que s’han fet tant seva la Festa Major! A l’ADF del Bruc que ens va seguir acompanyant en molts dels esdeveniments, al club ciclista dels Bruckers, a en José Granadero i a totes les persones voluntàries que han fet possible totes les activitats.

Darrera actualització: 14.09.2022 | 12:56