CONSULTA CIUTADANA EL BRUC RESIDENCIAL

Dilluns, 13 de març de 2023 a les 00:00

Revisió del Projecte de sanejament i aigua

El passat dia 21 de gener, al Casal Familiar del Bruc, es va celebrar una reunió amb els veïns de la urbanització Bruc Residencial, amb l’objectiu d’explicar la revisió del Projecte de Sanejament i Aigua en Baixa, que el passat 2022 va portar a terme una enginyeria externa, per encàrrec de la Diputació de Barcelona.

Aquest treball, que podeu trobar a la web de l’Ajuntament (https://www.bruc.cat/ajuntament/grups-de-treball-i-comissions-oficials/bruc-residencial/revisio-projecte-de-sanejament-2022), basat en un projecte anterior, de novembre de 2012, n’actualitzava tant els preus com l’adaptació a la normativa vigent.

Es va explicar a la reunió que el treball que es va presentar per part de la Diputació feia un plantejament de màxims, i per això, es va sol·licitar als serveis tècnics municipals que, incorporant els aprenentatges obtinguts a les obres de la Urbanització Mas Grau, fessin una aproximació del que podia acabar costant la obra per al cas del Bruc Residencial.

En resum, en funció dels serveis que s’implantin, els costos aproximats serien:

  1. Clavegueram i Aigua en Baixa. 2.150.000 €, amb un cost aproximat per parcel·la de 13.200 €.
  2. L’opció A més el soterrament de tots els cablejats, i la substitució de l’enllumenat públic. 4.250.000 €, amb un cost per parcel·la de 26.000 €.
  3. L’opció B més millores en la mobilitat (voreres més amples, carrils bici...).5.950.000 €, amb un cost de 36.400 € per parcel·la.

* Aquestes dades són aproximades, i estan calculades per a una parcel·la tipus de 800 metres quadrats.

L’opció A incorpora una partida de 650.000 € que inclou la finalització de les voreres que encara no estan pavimentades i la realització d’una capa d’acabat asfàltic a tots els carrers, sanejant els bonys i forats existents, i resolent la problemàtica generada per les arrels dels arbres.

Al llarg de la reunió, en el torn de precs i preguntes, es va suggerir per part dels veïns la possibilitat de partir la opció A en dues intervencions diferenciades (clavegueram per una banda i aigua per una altra), per dilatar en el temps el pagament. Aquesta opció, tot i que efectivament permetria que els pagaments fossin més espaiats en el temps, encareix l’obra, donat que algunes de les feines, com ara direccions d’obra, es dupliquen.

Una gran part dels dubtes dels veïns van versar sobre si l’Ajuntament, en cas d’engegar les obres, donaria facilitats de pagament als ciutadans. Es va explicar que, dins del conveni amb la Diputació de Barcelona, per a la recaptació de taxes i impostos de l’Ajuntament, es preveia la possibilitat de fraccionar els pagaments fins a 36 mesos, i que, en cas que fos insuficient, de la mateixa manera que s’havia fet en el cas de Mas Grau, es parlaria amb les entitats bancàries amb les quals habitualment treballa l’ajuntament, per tal d’aconseguir línies de finançament amb terminis més llargs i condicions raonables.

PROCÉS DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA.

El proper dissabte 25 de març, al Casal del Bruc Residencial, de 10:00 a 14:00 h. es farà una consulta ciutadana per tal de conèixer l’opinió dels veïns respecte a aquestes obres.

La pregunta que es portarà a terme és:

Quan l’Ajuntament impulsi les obres necessàries a la urbanització Bruc Residencial, quin nivell d’acabats preferiria?

A. Només clavegueram i aigua, amb una valoració estimada per parcel·la de 13.200 € a pagar pels veïns.

En cas que triïs la opció A, quina opció preferiries:

     A1. Fer clavegueram i aigua en un sol projecte, per reduir costos i reduir també el temps d’execució.

     A2. Fer primer el sanejament (10.400 €) i uns anys més tard l’aigua en baixa (5.400 €).

B. Clavegueram, aigua i tots els serveis soterrats (electricitat, telefonia i enllumenat) (valoració estimada 26.000 €)

C. La opció B, més una ampliació de les voreres i la creació de carrils bici (valoració estimada 36.400 €)

Els preus son orientatius, i estan calculats per una parcel·la tipus de 800 metres quadrats.

Els veïns i veïnes que no puguin assistir a la votació el dia 25, podran votar de forma presencial a l’Ajuntament del Bruc (Can Casas) les dues setmanes anteriors del 13 al 24 de març en horari d’oficina (de 9 a 13 h de dilluns a divendres i de 16 a 19 h els dimecres). Es podrà realitzar la votació  amb autorització de delegació del vot, però caldrà presentar una còpia o bé una imatge del DNI del titular per ambdues bandes.

La dada que es prendrà com a referent per al vot serà la titularitat del rebut de la Contribució (IBI), de manera que si la titularitat és una altra persona caldrà acreditar-la. En cas de ser una propietat a nom de més d’una persona, només caldrà que comparegui un dels titulars, sempre i quan  consti com a tal a efectes de l’IBI. S’acceptarà un vot per parcel·la (estigui edificada o no).

Animem a tots els veïns del Bruc Residencial a participar-hi. Com més opinions ens feu arribar, més adequada serà la decisió que finalment prengui l’Ajuntament.

Darrera actualització: 13.03.2023 | 11:09