Comencem la transició cap a un enllumenat públic més sostenible que protegeix el cicle natural de l'entorn

Dimecres, 12 de d’agost de 2020 a les 00:00

El carrer Santa Maria i el Passeig dels Herois són els primers carrers del municipi a on s'han instal·lat les lluminàries de tecnologia LED PC-Àmbar, una tecnologia de baix consum que és totalment respectuosa amb l'entorn natural i la salut de les persones 

L'enllumenat públic nocturn té efectes sobre l'entorn natural i el cicle dia-nit de les persones. Una llum artificial inadequada té conseqüències per a la salut humana, ja que modifica l'alternança dia-nit i s'elimina el cicle nocturn. Fins ara, la il·luminació artificial del municipi del Bruc és principalment de lluminàries de vapor de sodi, tecnologia que compleix amb els criteris d'enllumenat públic respectuós amb l'entorn natural i redueix la contaminació llumínica de l'entorn.

L'emergència climàtica actual ens obliga, però, a implementar solucions que redueixin el consum energètic com a pas inicial de la transició cap a una economia descarbonitzada o transició energètica. En aquests moments, la tecnologia LED és la que, per eficiència energètica i versatilitat, millor facilita aquesta transició, al mateix temps que redueix la factura de la llum del municipi, que s'ha incrementat els darrers anys amb la pujada del preu de l'electricitat.

La proximitat dels nuclis habitats del Bruc a un entorn natural protegit com és el Parc Natural de Montserrat i el caràcter rural del Bruc ens obliga a ser encara més exigents i a buscar solucions que no alterin la vida salvatge i que siguis respectuoses amb la salut de les persones. Amb el LED PC-Àmbar per l'enllumenat públic, aconseguim l'eficiència del LED sense renunciar al baix impacte de l'enllumenat actual de llums de sodi.

Actualment, la tecnologia LED PC- Àmbar s'instal·la en entorns que necessiten cels nocturns foscos per a l'observació astronòmica i comença a ser cada vegada més utilitzada en municipis situats en entorns d'interès natural com el nostre. 

Renovació de l'enllumenat públic del Carrer Santa Maria i Passeig dels Herois

En els darrers mesos, el mal estat de les lluminàries del carrer Santa Maria i del Passeig dels Herois ha fet que saltés la llum d'aquests carrers quan entrava humitat en les lluminàries. Amb les pluges d'aquest darrer any, aquests talls han sigut freqüents i fins ara no s'ha solucionat amb els canvis d'algunes lluminàries que estaven més afectades o havien deixat de funcionar. 

Amb la instal·lació de la tecnologia LED PC Àmbar d'aquests carrers per part de la brigada municipal iniciem un procés de canvi de l'enllumenat públic que anirem implementant per fases a tot el municipi. Amb aquest nou enllumenat de llum àmbar es dona servei respectant els cicles de l'entorn natural i el descans del veïns i veïnes de la zona.

Darrera actualització: 19.08.2020 | 10:22

Imatges

Enllumenat públic