Comença R-EVOLUCIONA el programa formatiu per la comunitat artesana impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia

Divendres, 16 de febrer de 2024 a les 00:00

Hi participen 12 emprenedors / emprenedores de la comarca vinculats a diferents famílies artesanes

Aquest mes de febrer va tenir lloc la primera sessió formativa del programa R-EVOLUCIONA, el programa formatiu d’artesania i creació, impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia que té l’objectiu de consolidar i enfortir la comunitat artesana i creadora de la comarca.

En aquesta primera edició es van presentar 16 projectes dels quals després de la selecció són 12 els que hi participen ocupant les 12 places previstes. Les famílies artesanes dels projectes son molt variades així es pot trobar; ceràmica, tèxtil, fusteria, artesania de la llana verge, artesania en cuir, ceràmica, il·lustració, serigrafia, artesania en pell, escultura i multidisciplinar. Les  emprenedores i emprenedors son procedents de La torre de Claramunt, Sant Martí de Tous, El Bruc, Copons i Igualada.
La primera sessió va permetre la coneixença entre ells, generar un espai de confiança i obertura, iniciar-se en el programa i com se'ls acompanyarà. 

El programa ha estat dissenyat per donar resposta i suport a les necessitats del sector, que es van identificar en una acció de diagnosi participativa prèvia.
En aquesta primera sessió a través de diferents dinàmiques i una tutoria creuada es va poder identificar el punt de partida de cadascun dels projectes per acompanyar-los segons les seves necessitats i reptes durant les 6 pròximes setmanes. 

La finalitat del programa R-EVOLUCIONA, és consolidar i fer créixer els projectes d’aquests emprenedors a través de 12 sessions formatives que combinen el format presencial i online.
R-EVOLUCIONA forma part del Pla d’Accions 2023-2024 del projecte Anoia en Transició. El programa està subvencionat i liderat pel Consell Comarcal de l’Anoia, en cooperació amb els municipis del Bruc, Copons, La Llacuna i Sant Martí de Tous, compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic i la col·laboració del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya.
 

Darrera actualització: 16.02.2024 | 10:02

Imatges