Comença l’aventura de la gimcana digital per a famílies a la Regió d’Agulles del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

Dimarts, 18 d'abril de 2023 a les 00:00

El dissabte 22 d’abril les famílies que solucionin els 12 enigmes de les tres proves de la gimcana digital podran recollir la seva ampolleta d’oli del peudemont de Montserrat al centre d’informació de Can Maçana i participar en el concurs trimestral amb un premi d’un val descompte de 50 euros per a activitats turístiques al voltant de la muntanya

La gimcana està dividida en tres gimcanes independents que permeten al visitant fer una activitat lúdica en família per la Regió d’Agulles de Montserrat seguint les aventures d’un falcó pelegrí que transcorren i uneixen tres indrets d’interès pel visitant com són la zona de Can Maçana, Sant Pau Vell i el Refugi Vicenç Barbé.

Al falcó femella protagonista de la gimcana li han robat els ous i demana a les famílies que l’ajudin a recuperar-los. En el camí de recuperar els ous, els infants aprendran punts geogràfics al voltant de Montserrat, el nom de la flora i fauna emblemàtica de la zona d’Agulles seguint unes pistes que es van desplegant amb un límit de temps i que necessiten la participació de tota la família. Aquesta gimcana té l’objectiu de sensibilitzar als infants sobre la presència de rapinyaires a la muntanya, la problemàtica del robatori dels ous de falcó i altres rapinyaries i potenciar el coneixement de l’entorn i la flora i la fauna del parc natural.

Oli vera verge extra del peudemont de Montserrat i activitats turístiques pels participants

En el Punt d’Informació de Can Maçana i a l’OAC de l’Ajuntament del Bruc es pot recollir el tríptic amb informació sobre aquesta activitat que inclou els QRs de les tres proves. En cada un dels emplaçaments de la gimcana hi ha disponible un codi QR en un pòster de fusta que permet accedir a l’aplicació online a on es poden seguir tots els enigmes.

De tornada de l’excursió, les famílies que completin el recorregut responent correctament els 12 enigmes poden passar pel Punt d’Informació de Can Maçana en l’horari d’obertura (obert tot l'any durant els caps de setmana, festius i ponts de 8:30 a 18:00 h), mostrar que ho han completat i recollir una ampolleta d’oli de vera de l’entorn del Parc Natural fins a finalitzar l’estoc. Correu que s’acabaran!

Al mateix temps, també hi haurà la possibilitat de complimentar una butlleta i entrar en el sorteig d’un val descompte de 50 € per a activitats turístiques al voltant de Montserrat com són el lloguer d’una e-bike a Motos Esteve, una estada al refugi Vicenç Barber i un descompte per a un vol en globus per Montserrat (sortejos 22 de juliol, 21 d’octubre de 2023 i 20 de gener de 2024).

És la primera aplicació d’aquest estil que es desenvolupa en un Parc Natural, fet que ha suposat un repte que esperem que tingui molt bona acceptació entre les famílies visitants del Bruc.

Darrera actualització: 18.04.2023 | 14:45