Celebrem amb èxit la primera Festa de l’Oli del Peudemont de Montserrat

Dimarts, 5 d'abril de 2022 a les 00:00

El passat diumenge dia 3 d'abril, es va celebrar la primera Festa de l’Oli del Peudemont de Montserrat organitzada conjuntament per l'Ajuntament del Bruc i l’Ajuntament de Collbató amb el suport del Parc Rural del Montserrat.

A les 10 del matí, es va donar el tret de sortida a la ruta guiada del camí de l’oli amb un grup de 25 ciclistes que van anar des de Can Casas, al Bruc, fins al Centre d’Interpretació de l'Oli de Collbató. Aquesta ruta de 7,5 km transcorre pels camps d'oliveres del peudemont de Montserrat i ens permet gaudir dels torrents, els murs de pedra seca i les oliveres amb vistes a la cara sud de la muntanya de Montserrat. A mig camí es va fer una parada per fer el tast d’olis novells a l'antic molí d'oli de la masia de la Vinyanova. Aquesta és una ruta que ha nascut del treball conjunt d'estructuració d'una nova proposta de destí turístic local d'oleoturisme dels tres municipis veïns de Collbató, Piera i El Bruc.

L’alcaldessa del Bruc, Bàrbara Ortuño, i la regidora de turisme de Collbató, Lourdes Vilalta, van presentar l’acte acompanyades d’en Jordi Vendrell de la Fundació Pau Costa, que treballa per la prevenció i extinció d'incendis forestals, va explicar la importància de comprar producte local per preservar el paisatge i mantenir l'activitat tradicional del món rural per garantir l'existència dels paisatges en mosaic i evitar que s'estengui la massa forestal. La diversitat de conreus és la millor garantia per mantenir la biodiversitat del territori al voltant del Parc Natural i per proveir-nos d'un producte de primera qualitat, com són els olis verges extres de vera i palomar.

A dalt de l’escenari, el xef manresà i Estrella Michelin, Jordi Llobet es va guanyar tot el públic assistent, des dels més petits fins als més grans, amb l'elaboració del plats fets amb producte de proximitat i oli dels cinc productors presents a la Festa de l’Oli. Els més petits van ajudar a elaborar unes versions renovades del clàssic pa amb oli i xocolata i van participar de la resta de creacions com les croquetes de pollastre pota negre amb allioli d’all negre, un arròs amb pèsols i pollastre, cocotxes al pil-pil (pollastres de Sant Pau de la Guàrdia).

Durant tota la jornada es va poder visitar i comprar a les diferents parades del Mercat de l'Oli amb les varietats montserratines vera i palomar que són pròpies i tenen característiques singulars al peu de la muntanya de Montserrat.

Tots els visitants que van comprar oli van entrar al sorteig d’un sopar per a dues persones al restaurant de Cal Noio del Bruc, on el seu xef, Jordi Grau havia elaborat un postre especial amb una versió molt elaborada del clàssic pa amb oli i xocolata per a l'ocasió.

Volem agrair a tots els productors que van participar en el primer Mercat de l’Oli i a totes les persones que van visitar la Festa de l’Oli malgrat el temps gèlid que hi havia a primera hora del matí i de les previsions de mal temps.

Darrera actualització: 05.04.2022 | 15:08