Benedicció del panet de Sant Miquel confinat

Divendres, 8 de maig de 2020 a les 00:00

Una de les dues festes patronímiques del municipi és la Festa de Sant Miquel Arcàngel que se celebra el dia 8 de maig. Anomenada la “Festa Major Petita”, es dedica a aquest patró tot i que no coincideix amb la diada del Sant, que és el 29 de setembre.

La festa sol consistir en una missa solemne i en el repartiment del panet beneït a tots els vilatans. A la primera meitat del segle XX, la festa tenia molta anomenada a la comarca, fins al punt que la missa era oficiada per tres capellans alhora, hi venia molta gent dels pobles veïns i el panet el feien pastat amb matafaluga. El repartiment és una mostra d’agraïment a l’arcàngel per haver salvat els camps de la pesta i significa el record que el pa ha estat un dels aliments principals per la població. És tradició guardar un panet beneït a casa fins a l’any següent, doncs protegeix de malalties fins que tornem a tenir un nou panet beneït.

Degut a la crisi sanitària que estem vivint actualment, el mossèn ens ha beneït tots els panets que tenim a les cases bruquetanes per seguir la tradició.

 

Darrera actualització: 08.05.2020 | 12:24