Aquest octubre El Bruc acull la festa de la tardor del Mercat de pagès Origen Montserrat

Dimecres, 28 de setembre de 2022 a les 00:00

Una desena de parades de productes de proximitat i una dotzena d’activitats per a tots els públics difondran l’alt valor gastronòmic del Parc Rural del Montserrat

El proper diumenge 9 d’octubre El Bruc celebra la Festa de la Tardor del Mercat Origen Montserrat, un mercat de pagès que comptarà amb diverses parades de productes de proximitat dels productors del Parc Rural del Montserrat i tot un seguit d’activitats que faran que la visita a la fira sigui una experiència molt més completa.

El Mercat estarà ubicat a la plaça del Pati de Can Casas; a partir de les 10h del matí i fins les 14h s’hi podrà trobar una completa oferta de tota mena de productes de l’horta ecològica, a més de formatge, mató, oli, carn de cabrit i vedella, i mel.

A més de les parades dels pagesos durant tot el matí se celebraran activitats com ara manualitats per a infants (papiroflèxia, dibuix i pinta cares), es farà una ruta guiada per conèixer el rol de les oliveres en la prevenció d’incendis, una gimcana per les paradetes del mercat, contacontes, un taller ambiental i un taller de ceràmica, cuina en directe (showcooking) amb productes del Parc Rural del Montserrat, i concert de Ballaveu, entre d’altres. També es podrà visitar una exposició itinerant sobre el Parc Rural i es sortejarà un lot Bruquetíssim entre els compradors del Mercat i els participants a la gimcana.

El Bruc ja va acollir la primera edició del Mercat Origen Montserrat el 12 de juny, i se celebra trimestralment. A més d’aquesta edició del dia 9 d’octubre per celebrar la festa de la tardor, es tornarà a celebrar el 18 de desembre, coincidint amb la festa d’hivern. El Mercat també se celebra mensualment a Olesa de Montserrat els primers dissabtes de mes.

El mercat de proximitat Origen Montserrat s’inspira en els valors de sostenibilitat, i és per això que es té especial cura a l’hora de reduir embalatges, materials d’un sòl ús i residus en general.

 

FESTA DE LA TARDOR MERCAT ORIGEN MONTSERRAT
PROGRAMA D’ACTIVITATS

Plaça del Pati Can Casas, El Bruc

10h Inici del mercat

9–12h Ruta guiada + tast d’olis “El rol de les oliveres en la prevenció d’incendis”, a càrrec de la Fundació Pau Costa. Sortida de Collbató (inscripció)

10– 14h Carpa infantil amb origami i dibuix. Pintacares a partir de les 10.30h

10.30-11.30h Contacontes, a càrrec de De Moment Fantàstics

11–12h Taller ambiental “El bosc mediterrani, el Foc i Tu”, a càrrec de Fundació Pau Costa i en col·laboració amb l'ADF del Bruc (Associació de Defensa Forestal)

11–12.30h Taller de ceràmica per a adults, a càrrec de Cesc Oliveras.

11.30–12.30h Cuina en directe (showcooking) amb productes del Parc Rural del Montserrat i de temporada, a càrrec de Jordi Llobet

12.30–14h Concert de Ballaveu, amb vermut a càrrec del Bar La Tasqueta

14h Sorteig d’un lot Bruquetíssim i finalització del mercat

 

Un mercat per difondre el valor gastronòmic de Montserrat

El mercat de pagès Origen Montserrat va néixer el passat mes de juny per difondre el valor gastronòmic dels productes de proximitat propis del Parc Rural del Montserrat, amb seu a El Bruc (Anoia) i a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). A més de les parades de venda directa dels propis pagesos de la zona que ofereixen els seus productes d’alta qualitat, les festes del canvi d’estació fan que la visita al mercat sigui una experiència molt més completa, ja que durant tot el matí es celebren múltiples activitats per a tots els públics.

El mercat Origen Montserrat està organitzat pel Parc Rural del Montserrat amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments del Bruc i Olesa de Montserrat. Se celebra amb periodicitat mensual al municipi d’Olesa de Montserrat (cada primer dissabte de mes), i quatre vegades l’any es fa coincidir amb una gran Festa del canvi d’estació per tal que l’experiència de visita al mercat sigui molt més completa, tant a Olesa com al Bruc.

Darrera actualització: 29.09.2022 | 15:06

Imatges