Aquest any vine a gaudir del Vermut Solidari de La Marató de TV3 del Bruc que recull donatius per a la recerca en salut mental

Divendres, 10 de desembre de 2021 a les 00:00

El proper diumenge 19 de desembre, se celebrarà el 10è Vermut Solidari del Bruc per recollir fons per La Marató de TV3 a la plaça del Pati de Can Casas, a on es podrà gaudir de les tapes preparades pels comerços, restaurants i persones voluntàries del poble amb música de swing en directe des de les 12h. Tota la recaptació de la jornada anirà íntegrament com a donatiu per a la recerca en salut mental.

Aquest any els voluntaris i voluntàries de la Comissió de Festes reprenen la celebració del Vermut Solidari de La Marató de TV3, l’esdeveniment solidari que se celebra simultàniament a tot Catalunya, dintre de la jornada de la Fira de Nadal del Bruc. En aquesta edició el tema és la salut mental i els donatius aniran a la recerca dels trastorns mentals que afecten una de cada quatre persones al llarg de la vida a Catalunya. 
Els trastorns mentals són alteracions de la salut que impliquen una disfunció del pensament, les emocions i la conducta i que impacten en tots els àmbits de la vida de les persones afectades. Ningú està exclòs del risc de patir-ne, poden afectar totes les persones de qualsevol edat. Més de la meitat d'aquests trastorns comencen a l'adolescència, un moment de canvis importants, moment en el quan cal estar especialment alerta. La prevenció i el tractament precoç són fonamentals per aconseguir una evolució positiva.

La salut mental encara arrossega estigmes i mites que cal trencar. El coneixement és la via més eficaç per aconseguir-ho. El 45% de les persones amb algun problema de salut mental no demanen l'ajuda que necessitarien. Fer-ho és el primer pas per sortir-se'n.

La cura i l'abordatge dels trastorns mentals han d'incloure tant aspectes sanitaris com familiars, socials i comunitaris.

Gràcies a la recerca en salut mental podrem arribar a tenir un diagnòstic més precoç, perfeccionar els tractaments i prevenir molts trastorns. L'objectiu final és aconseguir millorar la qualitat de vida de les persones afectades.

La Fira de Nadal del Bruc d’aquest any compta amb la presencia de 14 parades dels artesans i productors del Bruc i dos artesans de la comarca, així com les parades de les entitats del poble que ens oferiran decoracions nadalenques i  organitzaran activitats per a infants. També serà el moment per recollir el lot de productes bruquetans, Bruquetíssim, o comprar-lo en aquell mateix moment.

La mateixa tarda del diumenge hi haurà activitats i xocolatada per als nens i nenes organitzades per l’AMPA de l’Escola El Bruc, el CAU El Timbal i una cercavila i jocs de l’espectacle infantil “El meu amic Brutus” de la companyia de Sant Martí de Tous El Príncep Totilau i es podrà cagar el Tió.

Esperem veure-us a tots i totes!


 

Darrera actualització: 10.12.2021 | 15:07