Aquest any, sí! El Bruc va celebrar una festa major que va permetre tornar a participar en els actes festius i retrobar-se amb els veïns i veïnes

Dimecres, 25 d'agost de 2021 a les 00:00

El Bruc no va viure la seva Festa Major habitual però sí que s’hi va aproximar una mica més. Malgrat que tots els actes van haver de ser amb inscripció prèvia i amb un aforament limitat, els bruquetans i bruquetanes tenien ganes de festa. 

Per no concentrar tots els actes en els quatre dies de la Festa Major, la Comissió de Festes va planificar al llarg de l’estiu algunes activitats, concerts i espectacles.

El cinema a la fresca va ser la primera activitat que es va realitzar dins d’aquests actes i es va fer, com no podia ser d’altra manera, a la piscina municipal, un entorn immillorable per gaudir dins de l’aigua o sobre la gespa de les fantàstiques pel·lícules d’Onward i Tennet.

Uns dies més tard, i també a la piscina municipal, el grup de música KOBE ens va oferir un concert a la fresca amb versions d’èxit del Pop espanyol i català. Una nit màgica!

El primer dia d’agost va arribar a la plaça del Pati de Can Casas del Bruc, l’Home Orquestra a mans d’en Peyu, que va muntar un xou que ens va fer riure una bona estona.

La prèvia dels dies de la Festa Major va arribar amb el Campionat de Tennis de taula que es va celebrar durant el matí a la Sala Germans Susagna i amb el Torneig d’escacs a la fresca que es va celebrar al capvespre al Pati dels Tarongers de Can Casas. Ambdues activitats van tenir molt èxit de participació, com sempre, mai fallen! 

Els quatre dies de la Festa Major, els dies 12, 13, 14 i 15 d’agost, van concentrar bona part dels actes i alguns amb modificacions horàries i canvis de dia, a causa de les mesures que es van publicar el divendres abans en matèria de salut.

El dijous dia 12, l’alcaldessa del Bruc, Bàrbara Ortuño va presentar i donar pas al Pregó de la Festa Major acompanyada de l’Oliver i l’Aina, Hereu i Pubilla del Bruc 2021. Posteriorment, Toni Albà va fer de les seves amb l’espectacle “Audiència I-Real” a la plaça del Pati de Can Casas, amb un públic entregat a passar-s’ho bé.
L’Orquestra Aquàrium, va amenitzar la nit amb bona música en directe i amb estils des dels anys 50 fins els èxits del moment.

El divendres dia 13, i enmig de l’onada de calor, ens vam refrescar amb el lliscador d’aigua al Bruc de Dalt, una estona divertida per deixar anar tota l’adrenalina del cos. A causa de l’onada de calor, els accessos al medi natural es van veure afectats, i per això, la bicicletada popular va canviar el seu tradicional recorregut pel Peudemont de Montserrat per una ruta fins al Bruc Residencial. L’ambient festiu sobre la bicicleta i l’entusiasme del Brukers, no va deixar a ningú indiferent. A la nit, el grup MiratJazz Quintet ens va transportar als carrers de Nova Orleans i els vam gaudir de valent! Finalment els joves igualadins de La Séptima Trastada ho van capgirar tot i van fer moure l’esquelet de cintura cap a munt a tots els veïns i veïnes del Bruc. 

El dissabte dia 14, va ser un dia trepidant, a primera hora del matí es va celebrar el campionat de petanca al Torrent de l’Illa i amb molts grups joves que van prendre el relleu, i a la plaça del Pati de Can Casas els més menuts van gaudir amb els autos de xoc ecològics. Seguidament, l’Alfons i l’Eulàlia i el Timbaler del Bruc, els nostres gegants van ser els únics que van poder ballar al mig de la plaça aquesta Festa Major. Va ser una alegria veure’ls ballar!
A la tarda, vam quedar embadalits amb la traça i màgia del teatre infantil Alícia, al País de les Meravelles, una delícia!
La Cobla Sabadell, va tenir els honors d’estrenar la sardana dedicada al Bruc “Mas d’en Pi” de Joan Llongueres i arranjada pel bruquetà Xavi Jorba. Unes sardanes diferents sense poder-les ballar, encara que els peus de molts veïns i veïnes no paraven de moure’s.
La Mitjanit, i ja per acabar el dia, van donar el toc de festa amb les seves versions festives i reivindicatives, fent cantar a tota la plaça!

El diumenge dia 15, el darrer dia de Festa Major, el vam començar a l’Església de Santa Maria, amb la tradicional celebració de la missa de Festa Major i amb un concert dels antics escolans de Montserrat del Bruc. Va ser meravellós!
Tot seguit, la Gent Gran va degustar el càlid dinar de germanor a l’Hotel del Bruc, moments bonics amb retrobades, dels qui més han patit aquests confinaments.
A la tarda, no podíem oblidar-nos de la cursa popular que arriba des dels més petits gatejadors fins als veterans més competidors. Un esport que agrupa a totes les edats.
Les Havaners de l’Empordanet van posar punt final a la Festa Major, mocadors alçats i cantant La Bella Lola, entre altres. Enguany sense el tradicional Ron cremat. 

Els grups dels DJ’s que es van programar inicialment el divendres i el dissabte es van haver d’ajornar. Les mesures sanitàries amb el tancament d’activitats a les 00:30h, va fer que es busqués un nou dia per gaudir-les. Així que el proper dia 11 de setembre els tindrem per fi al Bruc.

El Bruclyn Fest va ser una aposta dels bruquetans més joves per portar referents de la música urbana i amb l’actuació en directe de l’artista local Atena que va fer una obra en directe dalt de l’escenari de la Plaça del Pati de Can Casas. 

Aquest any, sí, hem celebrat una festa major per no oblidar. Volem donar les gràcies a la Comissió de Festes i a tots els veïns i veïnes que se l’han fet tant seva, amb mesures que ens incomoden, però que segur que ben aviat, podrem oblidar! 
 

Darrera actualització: 06.10.2021 | 10:58