Aquest any la Laborateca ha realitzat 18 insercions laborals de persones usuàries del servei d’ocupació del Bruc

Dimarts, 21 de desembre de 2021 a les 00:00

El servei d’orientació laboral ofereix el servei d’acompanyament a l’Ajuntament del Bruc els dimecres, tant a les persones que estan en recerca activa de feina com a aquelles que volen fer un canvi de rumb professional.

Al llarg del 2021, la participació al servei ha estat molt alta i han passat presencialment per la Laborateca un total de 56 persones diferents, 38 dones i 18 homes. A més a més, s’han realitzat fins a 18 insercions (14 dones i 4 homes). A través de la plataforma Xaloc hem gestionat quatre ofertes del municipi i s’han fet sis contactes de les borses del servei.

Com a novetat, s’han realitzat al municipi per primera vegada dues formacions relacionades amb l’àmbit de la recerca de feina del Programa NEXES i s’ha fet una contractació d’una persona jove dins del programa subvencionat pel SOC de Joves en pràctiques.

A les assessories de la Laborateca s’ofereix orientació, suport en l’elaboració del currículum, informació sobre els canals de recerca de feina i acompanyament. També es disposa de la plataforma d’ofertes de feina de la Xarxa Xaloc que inclou totes les comarques de la província de Barcelona i posa en contacte aquelles empreses que necessiten incorporar personal amb aquelles persones que estan buscant.

El nivell d’atur del Bruc és del 8.93%, dels més baixos de la comarca de l’Anoia

Aquest mes de novembre la taxa d’atur del Bruc ha estat del 8,93% (87 persones a l’atur), una taxa d’atur substancialment inferior a la de la comarca de l’Anoia, que actualment és del 13,18%. Els darrers dotze mesos s’ha registrat un increment de l’atur de 13 persones. Ha estat especialment afectat l’atur en el sector de serveis, tot i que ha disminuït el de la indústria i la construcció. El 66,67% de les persones aturades al municipi són dones. El 60,92% de les persones a l’atur tenen estudis generals i el 17,24%, tenen FPI.

Servei Laborateca: per contactar amb el servei podeu demanar hora a través de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) de l’Ajuntament al 93 771 05 09.

Darrera actualització: 21.12.2021 | 15:02