Aquest desembre comença la instal·lació del sistema de telelectura del consum d’aigua de la xarxa d’aigua potable del Bruc

Dimecres, 7 de desembre de 2022 a les 00:00

L’Ajuntament del Bruc inicia les obres de la primera fase de la instal·lació de comptadors de telelectura de l’aigua del Bruc per un valor de 91.448,39 € finançada amb una subvenció de la Diputació de Barcelona

Aquesta primera fase del subminstrament, instal·lació i posada en marxa de comptadors de telelectura té l’objectiu de millorar el control i l’eficiència de la xarxa d’aigua potable del Bruc. En aquesta primera fase el desplegament està previst a la Urbanització del Bruc Residencial i a zones del nucli urbà inclòs el Bruc de Dalt. En aquesta fase, està prevista la instal·lació d'uns 700 comptadors abans de finalitzar l’any 2022.

La segona fase d’instal·lació i desplegament de la xarxa de comunicació per a la telelectura dels comptadors d’aigua potable del municipi del Bruc està prevista pel 2024, any en el que es completarà el 100% de la instal.lació, amb un total de 1.164 comptadors, tant domèstics com industrials, comercials o disseminats, gràcies a la subvenció que la Generalitat de Catalunya va atorgar a l’Ajuntament del Bruc pel 2024.

Com funciona aquest sistema? Els comptadors digitals instal.lats en cada habitatge i comerç envien les lectures de consum d'aigua a uns concentradors distribuïts pel poble que al mateix temps envien aquestes dades a un programa informàtic que està en el núvol. Aquest sistema permetrà tenir informació sobre els consums d’aigua a temps real.

Les persones titulars del subministrament d’aigua es podran baixar una aplicació web específica, WaterLog, a on podran consultar el consum d’aigua que té el seu habitatge en cada moment. Aquesta aplicació permetrà veure el consum horari diari i mensual de manera gràfica i en un llistat, al mateix temps que permet configurar alarmes de consum amb els paràmetres màxims i/o mínims a partir dels quals s’enviaran avisos de consum quan se superi el límit definit pel mateix usuari. Amb aquesta aplicació es podran detectar les fuites o consums anòmals ràpidament, en comptes d’esperar a les lectures trimestrals.

Amb aquest sistema, no només es reduirà el malbaratament de l’aigua potable per fuites, si no que representarà un estalvi del temps de la dedicació actual de la brigada quan fan la lectura comptador a comptador i eliminarà la possibilitat de cometre errors de lectura.

El total del cost d’aquesta primera actuació és de 91.448,39 € (IVA exclòs) i s’ha finançat amb una subvenció d’inversió del Programa específic de resiliència local de la Direcció de Serveis de Cooperació Local de la Diputació de Barcelona

Darrera actualització: 12.12.2022 | 09:29

Imatges