Taller d'agricultura: persones connectades a l’ecosistema

Dissabte, 9 de d’abril de 2022 de 10.00 h a 15.00 h

Cada cop és més evident que necessitem redefinir la nostra relació amb la Natura, deixar de concebre la terra com un recurs actiu, definit principalment per la seva productivitat o com un simple magatzem de recursos amb el que satisfer egoicament les necessitats humanes.

L’agricultura és una de les formes d’estrenyer llaços amb la Terra, recuperar el vincle natural que tenim amb ella i tornar a asombrar-se de la perfecció que inunda el Planeta. Al llarg d’un matí farem una incursió al món de l'agroecologia i l’agricultura regenerativa, coneixerem els seus fonaments bàsics, aprendrem tècniques i habilitats per ser més autosuficient i ens embrutarem les mans mentre cultivem revolució.

Res més necessari per als temps que corren que fomentar l'ecologia, apropar-se a la natura i revalorar l'agricultura com una forma de vida, o si més no, d'oci i de salut.

Durant aquesta sessió farem un primer recorregut per diferents aspectes que ens permeten obtenir autonomia en la gestió d'un hort. Des de l'ecologia dels ecosistemes fins a la gestió de plagues, intentarem donar una mirada panoràmica al món de l’agricultura.

El taller està plantejat per tots els públics tinguin o no coneixements previs. La idea és transmetre coneixements genèrics d’una nova mirada en vers els processos vius.

Aquestes són algunes de les temàtiques que treballarem:
- Ecologia i Ecosistemes. Alternatives a l’agricultura convencional; l’Agroecologia i l’Agricultura Regenerativa.
- El sòl i la fertilitat com a principis bàsics.
- Disseny de l’hort a partir de les nostres necessitats. Associacions i rotacions. Boscos d’aliments. Agroforesteria
- Sanitat i Nutrició Vegetal. Com es relacionen aquests aspectes?

Les sessions es faran a Can Serra (Sant Pau de la Guàrdia), a El Bruc, on podrem portar a la pràctica allò après.

S'aportaran tots els materials i eines necessaris perquè això es pugui donar de forma satisfactòria i s'oferiran recursos per continuar aprenent a casa.

A més d’aprendre i posar en pràctica qüestions agrícoles, la proposta pretén ser un espai de reflexió i de debat sobre les limitacions de la nostra forma d’habitar el món.

L'horari és de 9:30 a 14:00, i després acabarem amb un dinar porta-porta, tothom cuina alguna cosa a casa i ho porta per compartir.

El curs està pensat per persones adultes (a partir de 14 anys) tot i que poden venir infants acompanyats.
L’aportació econòmica per a participar al taller és voluntària. Tot i que el curs no és gratuït, els diners no han de ser limitant en la decisió de ningú. “De cadascú d’acord amb les seves capacitats, a cadascú d’acord amb les seves necessitats”. Aquesta és una bona descripció
de qualsevol xarxa de regal, ja sigui un cos humà, un ecosistema o una cultura tribal del regal, i que, per tant, em sembla apropiada per l’ocasió.

Porteu ganes de compartir!

Inscripció prèvia masiacanserra@gmail.com o 662 35 69 73

 

Darrera actualització: 28.03.2022 | 09:56