Conferència i Exposició | Les Fabricantes

Divendres, 10 de setembre de 2021 a les 18.00 h

A càrrec d'Assumpta Muset

LES FABRICANTES

Per aquestes dates tan assenyalades per a nosaltres, El Bruc amb la Cultura hem pensat que seria una bona ocasió dedicar uns actes a les dones que a partir dels inicis del s. XX es van incorporar al món laboral dins les industries tèxtils. Concretament a les fàbriques i colònies industrials més properes a nosaltres, les de la riba del riu Llobregat.

El divendres 10 de setembre a les 18:00h a la sala de Can Casas i a càrrec de la historiadora collbatonina Assumpta Muset podrem escoltar la conferència LES FABRICANTES. Muset ens parlarà d’aquell grup de dones de Collbató i El Bruc que a mitjans del s. XX, valentes i decidides, van deixar de treballar de pageses al camp per fer-ho en una fàbrica tèxtil, gran, moderna i al ritme de les màquines. Es deia Fábrica de hilados y tejidos Puig y Font, S. A. i estava situada a Monistrol de Montserrat. De seguida es van conèixer com “les fabricantes”, i famós va ser també el vell i tronat autobús que els hi va proporcionar l’empresa per traslladar-s’hi: “l’auto de les fabricantes”.

Paral·lelament a la conferència i en el mateix espai podrem gaudir d’una exposició complementària a la conferència. Constarà de fotografies, llibres, estris i objectes de l’àmbit tèxtil com la “cana” per mesurar els llençols.

Aforaments limitats.
 

 

Can Casas

Bruc del Mig, 55 - 08294 El Bruc - Barcelona (Catalunya)
Telèfon:937710006
Veure situació en el mapa
Darrera actualització: 23.08.2021 | 14:14