Veure web activar estils
ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-
Idiomes:  esp  eng  fra
 

Museu de la muntanya de Montserrat del Bruc

“UN MUSEU VIU”

Logo Museu de la Muntanya de Montserrat
 

 

El “Museu de la Muntanya de Montserrat del Bruc” és un equipament  cultural municipal destinat a tenir present, pels bruquetans i pels que visiten el nostre municipi, l'historia, els aspectes esportius relacionats amb la Muntanya de Montserrat i altres del Bruc.

Els continguts del Museu son:

.
.
 • Col·lecció de les Batalles del Bruc
 • Col·lecció de l'escalada montserratina
 • Audiovisual “Sensacions Verticals”
 • Col·lecció de fòssils locals
 • Col·lecció de prehistòria local
 • Mostra d'elements d'espeleologia.
 • Panells i lones explicatives
 • Col·lecció fotogràfica (arxiu fotogràfic municipal)
 • Documents i similars (arxiu històric)
 • Exposicions temporals (art, fotografia…)

HORARI:

Les visites són gratuïtes durant tot l'any.

 • Temporalment tancat fins a nou avís.
 • Possibilitat de visites guiades de grups de més de 20 persones a convenir, de dilluns a divendres, preferiblement matí.
 • Les visites guiades  poden comprendre: Museu, Timbaler (per explicar els fets històrics) i església romanico-gòtica (absis, campanar i pintures segles XII/XIII).

BREU HISTÒRIA DEL MUSEU

La idea de l'actual Museu va néixer a partir dels elements heretats de l'antic “Museu de Geologia, Paleontologia i Prehistòria del Bruc” (1976-2007) que ocupà un petit espai a l'antic edifici de l'Ajuntament, al Bruc del Mig 23.

L'actual ubicació a  Can Casas es va inaugurar a l'abril del 2007, amb una exposició a la sala d'actes de l'Ajuntament. Al mes següent tot el material disponible es va traslladar al segon pis del dit edifici, obrint-lo a les visites.

Amb els anys, les col·leccions s'han anat ampliant amb tot tipus de aportacions, des de materials cedits per alguns veïns, entitats públiques i privades i principalment pel Patronat de la Muntanya de Montserrat.

El Museu és un producte del projecte turístic “Portals de Montserrat” creat pel Patronat, el Parc Natural, l'Abadia de Montserrat i el propi Ajuntament del Bruc.

VISITANTS

Des del primer dia ha rebut visites de col·legis, instituts, casals de gent gran, grups d'excursionistes, grups de gent gran i de particulars, tots ells interessats pel territori.

El Museu és visitat anualment per prop d'un miler de persones atretes per la Muntanya de Montserrat, l'escalada i la història. Les visites es poden complementar amb explicacions al peu del monument al Timbaler del Bruc, a l'Església Parroquial amb el campanar romànic, i l'absis i les pintures romànico-gòtiques (segles X-XIII).

AMICS DEL MUSEU

Des de la creació del Grup d'Amics del Museu, aquests organitzen reunions, exposicions temporals, conferències i passis d'audiovisuals, que són anunciades semestralment.

MISSIÓ COMPLEMENTÀRIA

El Museu té com a missió complementària vetllar pel patrimoni arquitectònic, natural i documental del Bruc (Timbaler, Sant Pau Vell, edificis modernistes, campanar, absis i pintures romànico-gòtiques, Sant Miquel de Vilaclara…, només per citar les més visibles).

CONTACTE

Responsable: 

Telf. 93 771 00 06

2a planta de l'Ajuntament del Bruc.

Carrer Bruc del Mig, 55, 08294 El Bruc

Imatges i vídeos
Museu de la Muntanya de Montserrat 1Museu de la Muntanya de Montserrat 2Museu de la Muntanya de Montserrat 3Museu de la Muntanya de Montserrat 4Museu de la Muntanya de Montserrat 5Museu de la Muntanya de Montserrat 6Museu de la Muntanya de Montserrat 7
Ajuntament del Bruc
CIF P0802500I - Horari d'oficines: Matins de dilluns a divendres de 09h a 14h. Tardes de dimecres de 16h a 19h (del 15 de juliol al 31 d'agost tancat)
Bruc del Mig, 55. 08294 El Bruc T. 93 771 00 06
Diputació de Barcelona