Veure web activar estils
ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-
Idiomes:  esp  eng  fra
 

Protocol d'actuació en cas d'avistaments i detecció de la vespa asiàtica

Dimecres 26/06/2019

Quan es detecti un niu nou a qualsevol comarca un exemplar de vespa asiàtica en aquelles comarques on no s'havia detectat ni comprovat la seva presència, s'ha de comunicar al cos d'agents rurals on es centralitza la informació. Per avistaments i incidències:

MOLT IMPORTANT
Sempre avisar al Cos d'Agents Rurals:
Tel. 93 561 70 00
velutinacar@gencat.cat

En el cas de detectar algun exemplar, no intentar capturar-lo amb el risc de picada que suposa. Només en el cas que es pugui, fer una fotografia de l'exemplar niui enviar-la per correu electrònic: velutinacar@gencat.cat. La persona que detecti un niu ha de mantenir-se a una distància mínima de 5 metres. No acostar-s'hi sense l'equip de protecció adequat. Cal que s'indiqui la ubicació concreta de l'exemplar o niu (vesper) indicant la localitat, lloc o paratge concret, si és possible amb les coordenades i el possible risc que s'observa.

COM PUC IDENTIFICAR UNA VESPA ASIÀTICA?

PROTOCOL D'ACTUACIONS DELS DANYS CAUSATS PER LA VESPA ASIÀTICA (Vespa velutina) ENVERS L'APICULTURA, LA BIODIVERSITAT I ELS RISCOS SOBRE LA SALUT DE LES PERSONES

Ajuntament del Bruc
CIF P0802500I - Horari d'oficines: Matins de dilluns a divendres de 09h a 14h. Tardes de dimecres de 16h a 19h (del 15 de juliol al 31 d'agost tancat)
Bruc del Mig, 55. 08294 El Bruc T. 93 771 00 06
Diputació de Barcelona