Veure web activar estils
ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-
Idiomes:  esp  eng  fra
 

L'Ajuntament del Bruc transmet les afectacions de la reforma de l'A2 als veïns

Dilluns 28/05/2018

El passat divendres 25 de maig, a la sala d'actes de Can Casas, es va portar a terme una reunió per donar a conèixer als veïns el projecte de reforma i millora de l'autovia A2 entre els municipis de Martorell i Igualada, i en especial les afectacions al seu pas pel Bruc.

L'alcalde, Enric Canela, va lamentar no poder donar una informació més acurada, ja que el Ministerio de Fomento no l'ha facilitat, i va lamentar també que, malgrat l'oferiment de col·laboració del consitori per poder treballar conjuntament les solucions del nou traçat, la resposta per part de la Demarcació de Carreteres de l'Estat ha estat absolutament nul·la.

Per part de l'Ajuntament, s'ha donat resposta al "Documento de Consultas Previas", exigint al Ministerio la valoració del rescat dels peatges de l'Autopista AP2 i AP7, com a millor solució per descongestionar l'A2 i reduir-ne la sinistralitat. L'Ajuntament aposta per aquesta mesura com a prioritària.

L'alcalde també va lamentar la manca de sensibilitat dels responsables del projecte envers les persones que resideixen al territori i va expressar la disposició a lluitar perquè en cap cas els veïns del Bruc en surtin perjudicats.

Al torn de paraules, els veïns presents, es van manifestar majoritàriament en contra del projecte, i es va manifestar la disposició a crear, si cal, una plataforma ciutadana que vetlli perquè els drets dels bruquetans no es vegin afectats i perquè es garanteixi, de forma decidida, el benestar de tots els veïns i veïnes.

El proper dia 11 de juny s'ha convocat als responsables de l'Ajuntament a una reunió a Barcelona amb la Demarcació de Carreteres. L'alcalde es va comprometre a fer-los arribar el malestar de la ciutadania i a informar del contingut de la reunió, tot esperant que aquesta suposi un canvi en l'actitud que fins al moment han mostrat envers el consistori i els veïns.

 

Podeu consultar tota la informació sobre el Projecte de nou traçat, amb el document del Ministerio de Fomento i la resposta de l'Ajuntament del Bruc a http://www.bruc.cat/informacio-publica/ajuntament-obert/projecte-de-nou-tracat-a-lautovia-a2.html

Ajuntament del Bruc
CIF P0802500I - Horari d'oficines: Matins de dilluns a divendres de 09h a 14h. Tardes de dimecres de 16h a 19h (del 15 de juliol al 31 d'agost tancat)
Bruc del Mig, 55. 08294 El Bruc T. 93 771 00 06
Diputació de Barcelona