Veure web activar estils
ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-
Idiomes:  esp  eng  fra
 

La Diputació de Barcelona defensa que els ajuntaments “no paguin” a Endesa

Dijous 05/09/2019

150 alcaldes i regidors de la província de Barcelona van assistir ahir a l'espai Francesca Bonnemaison, a Barcelona, convocats per la presidenta de la Diputació, Núria Marín, amb l'objectiu de consnesuar una postura unitària de tots els municipis davant les cartes enviades per part de l'empresa ENDESA, amb la pretensió de fer pagar als ajuntaments, fins al 50% del deute acumulat per impagament del rebut de la llum de famílies víctimes de pobresa energètica.
Per part de l'Ajuntament de Bruc, la representació va anar a càrrec de l'alcalde accidental, Enric Canela, qui va poder copsar en primera persona, les directrius principals per donar resposta a l'amenaça rebuda per part de l'elèctrica, de tallar la llum a partir de l'1 d'octubre en cas de no rebre els pagaments requerits, en una carta que va ser titllada per part de la presidenta de la Diputació d'”inadequada i amenaçant”.
El deute total que reclama la companyia a nivell de tot Catalunya és de 21 milions d'euros, repartits entre 600 municipis, i en aquesta primera fase, s'han cursat les cartes a aquells municipis amb deute superior als 10.000 €, uns 400. Així doncs, al Bruc no s'ha rebut la carta en aquest primer moment, però això no permet descartar que la copanyia no pugui reclamar algun tipus de quantitat en un futur.
La presidenta de la Diputació va explicar als presents els acords als que es va arribar a la reunió que es va fer el passat dilluns amb la Generalitat (que és l'administració competent en matèria de Serveis Socials), a la qual es van fixar els punts bàsics de l'estratègia a seguir:

  1. Resposta unitària.
  2. Marc jurídic en clau catalana de forma irrenunciable (Llei 24/2015).
  3. Requeriment de retirar l'amenaça de tallar la llum com a pas previ per començar a negociar.
  4. Avançar en la negociació i signatura d'un “conveni” amb les companyies elèctriques com a marc de solució.

En qualsevol cas les presidenta de la Diputació, Núria Marín, aconsellà a tots els municipis presents, de no fer absolutament cap pagament a les companyies elèctriques.

ENDESA-municipis
Ajuntament del Bruc
CIF P0802500I - Horari d'oficines: Matins de dilluns a divendres de 09h a 14h. Tardes de dimecres de 16h a 19h (del 15 de juliol al 31 d'agost tancat)
Bruc del Mig, 55. 08294 El Bruc T. 93 771 00 06
Diputació de Barcelona