Veure web activar estils
ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-
Idiomes:  esp  eng  fra
 

El Bruc, Collbató, Abrera, Esparreguera i Olesa es reuneixen amb el Ministerio de Fomento per tractar el projecte de reforma i millora de l'A2

Dimecres 28/11/2018

Aquest dimarts 27 de novembre, l'alcalde del Bruc, Enric Canela, i la regidora d'urbanisme, Laura Mañas, han estat a Madrid per reunir-se amb el Secretari General d'Infraestructures del Ministerio de Fomento, el Sr. Javier Izquierdo Roncero. A la reunió hi han assistit també els alcaldes de Collbató, Esparreguera i Abrera, i regidors i tècnics de Collbató, Esparreguera, Abrera i Olesa de Montserrat.

La reunió ha servit per poder exposar al més alt nivell, el malestar i l'oposició per part de la ciutadania d'aquests municipis per un projecte que s'ha estat treballant sense tenir en compte les incidències en el territori i sense establir cap mena de col·laboració amb els ajuntaments afectats.

Enric Canela, en la seva intervenció, ha volgut posar l'accent en la necessitat de preservar el medi ambient (Parc Natural de Montserrat i PEIN Roques Blanques), i de dissenyar la millora de la infraestructura pensant en el transport públic i en la connectivitat entre municipis i nuclis de població, alhora que demanava la creació de la taula de treball a tres bandes juntament amb la Conselleria de Territori de la Generalitat de Catalunya.

El Secretari General ha volgut tranquil·litzar els municipis, explicant que el projecte està en una fase molt embrionària, i comprometent-se a informar-nos dels passos que es vagin seguint. També ha explicat que aquesta infraestructura depenia del PIC (Plan Extraordinario de Inversión en Carreteras), el qual està en aquests moments en estudi per tal de dotar-lo d'un finançament adequat, cosa que tampoc es preveu que es pugui realitzar de forma immediata donat que el pla previst de finançament inicialment no és vàlid. També ha explicat que l'estratègia del Ministerio en aquests moments passa per l'alliberament de peatges, i s'ha compromès a replantejar les necessitats de l'A2 i per tant la seva reforma, en funció de la incidència que aquests alliberaments puguin tenir en el trànsit.

Per acabar, la totalitat dels presents a la taula, han acordat reprendre la creació de la mesa de treball sobre aquest projecte juntament amb la Conselleria de Territori de la Generalitat. El Sr. Izquierdo Roncero s'ha compromès a formar-ne part quan hi siguin convidats.

Reunió A2 Fomento
Ajuntament del Bruc
CIF P0802500I - Horari d'oficines: Matins de dilluns a divendres de 09h a 14h. Tardes de dimecres de 16h a 19h (del 15 de juliol al 31 d'agost tancat)
Bruc del Mig, 55. 08294 El Bruc T. 93 771 00 06
Diputació de Barcelona