Mida text:
Augmentar el zoom Restaurar el zoom Augmentar el zoom 
Idiomes:  esp  eng  fra
 
FacebookTwitter
 

Audio guia

Passeja pels carrers de la població amb el teu smartphone, escaneja els codis QR, escolta l'audio guia ambientada i submergeix-te en la història del Bruc.
Audio guia del Bruc

El Rellotge
El Rellotge
Abans d'inventar-se els rellotges personals de polsera i de butxaca es van inventar rellotges molt grans, de mecanismes complicats i pesats, que es col·locaven a la part alta de les torres i campanars dels pobles perquè els ciutadans tinguessin coneixement de l'hora del dia. No va ser fins l'any 1946, que el Bruc va disposar d'un gran rellotge. Aquell dia es va produir un esdeveniment que va fer que el poble  se'n recordi més pel que va succeir que per la pròpia inauguració. 

Escolta l'audio guia aquí

Can Casas
Can Casas
La història de Can Casas i la família Casas es remunta a mitjans del segle XIX quan un ric comerciant de Barcelona  va comprar diverses finques per dedicar-les a la vinya. Un dels seus descendents, Josep Casas Chocomeli, va encarregar a l'arquitecte d'Esparreguera i col·laborador d'Antoni Gaudí, Cristóbal Cascante i Colom, la construcció de “Can Casas”, que va concebre d'estil modernista. Durant un temps va acollir temporalment un grup de monges de l'orde de les “Germanes Dominiques de l'Anunciata”, que regentaven una escola femenina per a les nenes del Bruc. 

Escolta l'audio guia aquí

Can Massana
Can Massana
El pas de Can Maçana era un lloc d'aturada per tal que els viatgers descansessin. Davant de l'edifici de Can Maçana, que dona nom al lloc i que és fortificat,veiem un òmnibus de línia per a viatgers i un cotxe particular de la marca “Ford”. En diverses èpoques, l'edifici va ser casa de pagès, quarter per a la tropa que vigilava l'estratègic lloc i també un punt de parada i fonda per a les diligències. 

Escola l'audio guia aquí

Font de la Mare de Déu
Font de la Mare de Déu
El Bruc sempre ha celebrat la festa de la Mare de Déu de la Font. La imatge, presa cap al 1910, mostra la processó que s'iniciava al poble i conduïa fins al safareig per celebrar el dia de la Mare de Déu del Roser. El lloc, mínimament modernitzat, ha arribat als nostres dies. Destaquen, a l'esquerra, la existència del horts, que si bé han estat abandonats els últims decennis, han tornat a la vida gràcies a la iniciativa de la gent jove del Bruc. 

Escolta l'audio guia aquí

Núcli antic del Bruc
Núcli antic del Bruc
El nucli urbà està format per quatre zones que històricament han quedat definides com el Bruc de Dalt, el Bruc del Mig, el Bruc de Baix i el Bruc de la Parròquia. La part més antiga la trobem al Bruc de la Parròquia. El poble del Bruc es va desenvolupar a l'entorn de l'església de Santa Maria i del castell del Bruc, segurament situat a prop de l'actual Plaça. Per aquest sector passava el camí medieval que comunicava Barcelona amb la Guàrdia, Calaf i Montserrat. 

Escolta l'audio guia aquí

El Pont de la Parròquia
El Pont de la Parròquia
El Bruc de Baix i el Bruc de la Parròquia estan separats pel torrent de l'Illa. Aquest fet va suposar, durant molts anys, un maldecap per als habitants de les dues zones. La Mancomunitat de Catalunya va promoure la construcció d'un pont, que va ser projectat per l'enginyer Eduardo Peña. Les obres es van dur a terme entre 1917 i 1924. Actualment, amb el centenari de la Mancomunitat de Catalunya, el Bruc ha pogut rebatejar el pont. 

Escolta l'audio guia aquí

El Timbaler
El Timbaler
El monument és obra de Frederic Marés, un notable escultor format a la Llotja de Barcelona i al taller d'Eusebi Arnau. Amb estudis a París, Roma, Florència i Brussel·les, es va convertir en un dels mes destacat conreadors de l'estatuària monumental a Catalunya i, en general, a l'Estat espanyol. L'escultura representa  la mítica figura del Timbaler del Bruc. Si ja coneixes la rondalla, potser et serà interessant saber els entrebancs que van sorgir per fer realitat l'escultura que ara tens a davant. 

Escolta l'audio guia aquí

 

Ajuntament del Bruc
CIF P0802500I - Horari d'oficines: Matins: de dilluns a divendres de 09h a 14h - Tardes: dimecres de 16h a 19h (del 15 de juliol al 31 de juliol tancat)
Bruc del Mig, 55. 08294 El Bruc T. 93 771 00 06
Diputació de Barcelona