ZOOM: Amplieu amb CTRL+ / Reduïu amb CTRL-
Idiomes:  esp  eng  fra
 

Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Dimarts 19/11/2019
residusajbruc

En cada edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus es promou la celebració d'actes comuns a tot Europa, basats en una mateixa metodologia i amb l'objectiu comú d'augmentar el seu impacte real en la prevenció de residus.


La reducció de residus es basa en les tres erres:
reduir, reutilitzar i reciclar


REDUEIX
El millor residu és aquell que no es genera. 
La prevenció de residus és el primer esglaó de tots. Reduir la generació de residus no és només una obligació legal, sinó una necessitat social, econòmica i ambiental. 

Com podem reduir la generació de residus?

  • Evitar el malbaratament alimentari
  • Evitar els embalatges de plàstic quan anem a comprar, comprar menjar en volum i a granel. No consumir begudes en llaunes i prioritzar l'ús d'envasos en vidre. 
  • Preservar les matèries primeres: és molt important reparar aparells elèctrics i electrònics perquè els materials de què estan fets són escassos. Al final de la seva vida útil, cal tirar-los a la deixalleria mòbil o trucar al servei de voluminosos d'Anoia Verda.
  • Les celebracions i festes del Bruc es fan amb gots, plats i coberts compostables. Tot i que generen residus, aquests són menys costosos de reciclar.

 

REUTILITZA
Quan anem a comprar podem pensar en la vida dels objectes i escollir cada vegada més objectes reutilitzables, i quan ja no puguin realitzar la seva funció inicial, trobar-ne una de nova i allargar-ne la seva vida útil.

Com podem allargar la vida dels objectes?

  • Els mercats de segona mà, físics i virtuals són iniciatives que permeten allargar la vida dels productes quan ja no ens serveixen. Al Bruc pots unir-te al grup de Facebook: Reutilitza't el bruc i estan esperant que t'hi uneixis.
  • Repara aquelles coses que encara poden donar servei. Per exemple, busca modistes que poden ajudar donar-li un nou ús a la roba que ja volies llençar.

 

RECICLA 
El servei Porta a Porta de recollida de residus del Bruc d'Anoia Verda ens ha permès passar del 20% al 80% de reciclatge de residus. 

Altres serveis disponibles són els següents:

  • Contenidors de Roba Amiga: al municipi tenim 3 contenidors per deixar la roba que ja no faràs servir al mateix temps que recicles, li dones una funció social.
  • OliClak: els olis d'ús domèstic poden ser recollits en les ampolles especials que pots recollir a Can Casas, l'Escola i al Casal de Montserrat Parc.
Ajuntament del Bruc
CIF P0802500I - Horari d'oficines: Matins de dilluns a divendres de 09h a 14h. Tardes de dimecres de 16h a 19h (del 15 de juliol al 31 d'agost tancat)
Bruc del Mig, 55. 08294 El Bruc T. 93 771 00 06
Diputació de Barcelona